КОЛУМБИЯ, Южна Каролина (AP) — Трима американски военнослужещи са убити

...
КОЛУМБИЯ, Южна Каролина (AP) — Трима американски военнослужещи са убити
Коментари Харесай

Трима американци са убити, „много“ са ранени при нападение с дрон от подкрепяна от Иран милиция в Йордания, казва Байдън

КОЛУМБИЯ, Южна Каролина (AP) — Трима американски военнослужещи са убити и „ доста “ са ранени при удар с дрон в Йордания, сподели президентът Джо Байдън в изказване в неделя. Той приписа офанзивата на подкрепяни от Иран милиции.

Те бяха първите жертви на Съединени американски щати от месеци на удари против американските сили в Близкия изток от подкрепяни от Иран милиции на фона на войната Израел-Хамас в Газа, възходяща риска от ескалация.

Байдън сподели, че Съединените щати „ ще потърсят отговорност от всички виновни във време и по метод, който изберем “.

Нямаше незабавна реакция от Йордания, кралство, граничещо с Ирак, Израел, палестинската територия на Западния бряг, Саудитска Арабия и Сирия.

Съединени американски щати войските от дълго време са употребявали Йордания като база. Около 3000 американски бойци нормално са ситуирани в Йордания.

От началото на войната на Израел против Хамас в линията Газа, американските войски в Ирак и Сирия са изправени пред офанзиви с дронове и ракети против своите бази. Атаката сре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР