КОЛУМБИЯ, Южна Каролина (AP) — Стотици реликви от Гражданската война

...
КОЛУМБИЯ, Южна Каролина (AP) — Стотици реликви от Гражданската война
Коментари Харесай

Военни реликви на Конфедерацията, изхвърлени по време на офанзивата на Съюза, бяха открити при почистването на река Южна Каролина

КОЛУМБИЯ, Южна Каролина (AP) — Стотици реликви от Гражданската война бяха открити по време на почистването на река в Южна Каролина, където войските на Съюза изхвърлиха военно съоръжение на Конфедерацията, с цел да доставят деморализиращ удар за бунтовническите сили в родното място на отцепническото придвижване.

Артефактите бяха открити, до момента в който екипажи отстраняваха сходен на катран материал от река Конгари и донесоха нови осезаеми доказателства за безмилостното деяние на военачалник от Съюза Уилям Т. Шърман Южна акция към края на Гражданската война. Очаква се останките да намерят по-сигурен дом в Стаята за реликви на Конфедерацията на Южна Каролина и Военния музей в столицата на щата Колумбия.

Историческите находки включват гюлета, острие на меч и колело, което специалистите считат, че са принадлежали на каруца които избухнаха през двата дни на изхвърляне на доставките. Шансовете да се откри колелото на каруцата „ са луди “, съгласно Шон Норис.

„ Това е забавна история за описване “, сподели Норис, управител на археологическата стратегия в консултантска компания за околната среда, наречена TRC. „ Това е положително – че успяхме да вземем същинска част от него, а освен писмения запис, показващ, че това се е случило. “

Един неексплодирал арсенал беше „ демилитаризиран “ във военновъздушната база Шоу. Норис сподели, че останалите артефакти няма да бъдат изложени още няколко години. Корозирали железни реликви би трябвало да преминат през електрохимичен развой за тяхното консервиране и те също ще се нуждаят от премерване и идентификация.

Екипите на Dominion Energy работят, с цел да очистят речното корито от токсичния катран, открит за първи път през 2010 година, от време на време даже работа с бронирани багери като отбрана против евентуални експлозиви. Държавни и локални чиновници се събраха в понеделник, с цел да отпразнуват ранното довеждане докрай на плана на стойност 20 милиона $.

Републиканският губернатор на Южна Каролина Хенри Макмастър сподели, че това опазване е належащо, с цел да могат сегашните генерации да се учат от историята.

„ Всички тези неща са изгубени за нас през днешния ден. Те наподобяват просто като истории от предишното, " сподели Макмастър. " Но когато четем за тях и когато виждаме артефакти и неща, които са докосвали ръцете на хората, това ни връща към това какъв брой щастливи сме в това положение и в тази страна да бъде там, където сме ние. "

___

Полард е член на корпуса на Associated Press/Report for America Statehouse News Initiative. Report for America е нестопанска стратегия за национални услуги който слага публицисти в локални редакции, с цел да рапортуват за скрити проблеми.

Преглед на коментари
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР