Колумбия победи Сенегал с минималното 1:0 в последен мач от

...
Колумбия победи Сенегал с минималното 1:0 в последен мач от
Коментари Харесай

Колумбия успя да спечели непредвидимата група Н

Колумбия победи Сенегал с минималното 1:0 в финален мач от група „ Н “. Единственото попадение осъществя Радамел Фалкао в 74-ата минута. След края на груповата газа Колумбия е преди всичко с 6 точки, на второ място е Япония с 4. Двата отбора не престават към осминафиналите.

На трето място остана Сенегал също с 4 точки, само че по-лоши индикатори в един от критериите – брой на жълти картони (Япония има 4 жълти картона в трите мача, а Сенегал е с 6). До съпоставяне на броя на жълтите картони сред Япония и Сенегал се стигна, откакто всички други индикатори бяха равни – точки, голова разлика, маркирани голове и така нататък На последно място в групата остана Полша с 3 точки.

На осминафиналите Колумбия чака приключилия на второ място в група "G " Англия или Белгия.

В 18-ата минута съдията Милорад Мажич даде дузпа за Сенегал, която обаче след намесата на ВАР анулира. В 25-ата минута Фалкао изпадна в засада, а имаше добър късмет да открие резултата. В 31-ата минута една от звездите на Колумбия Хамес Родригес се контузи и бе наложително сменен от Луис Муриел.

През второто полувреме Колумбия имаше преимущество в играта, само че означи гол едвам в 74-ата минута. Тогава Радамел Фалкао засече с глава центриране в наказателното поле и се трансформира в воин за страната си.

До края на дуела Сенегал се опитваше да стигне най-малко до тъждество, което щеше да ги класира напред, само че по този начин и не заплашиха съществено вратата на Колумбия.

В другия мач от групата Полша победи Япония с 1:0. Въпреки загубата "самураите " ще вземат участие на осминафиналите в Русия, поради по-малкото си жълти картони.

След малко повече от 10 минути игра Нагасаки бе открит с центриране отляво в наказателното поле, само че ударът му с глава мина до страничната греда. Последва и удар отвън наказателното поле на Муто, който бе избавен от аварийния вратар на Полша Лукас Фабиански.
Снимка: БТА/АР
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР