Колумбия е конфискувала през 2022 г. повече кокаин от която

...
Колумбия е конфискувала през 2022 г. повече кокаин от която
Коментари Харесай

Властите в Колумбия са иззели рекордно количество кокаин през 2022 г.

Колумбия е конфискувала през 2022 година повече кокаин от която и да е друга година до момента, заяви Министерството на защитата на южноамериканската страна, съобщи Ройтерс.

Силите за сигурност са иззели 671 тона от този опиат предходната година, превишавайки конфискуваното през 2021 година количество с 1,7 тона.

Необходимо е да се борим с незаконните приходи, идващи от трафика на опиати, който носи несгоди на нашата страна, съобщи министърът на защитата Иван Веласкес, представен в известие на министерството. Той похвали управляващите за " чудесните резултати ".

Данните демонстрират, че провинциите Нарино, Боливар и Вале дел Каука са местата с най-вече конфискувани количества кокаин предходната година.

Продукцията и трафикът на кокаин са считани са главен мотор на съвсем шейсетгодишен въоръжен спор в Колумбия, който е лишил живота на над 450 000 души.

Бунтовническата група Армия за национално избавление (АНО), дисиденти от групировката ФАРК и незаконни групи, формирани от някогашни десни паравоенни, са забъркани в трафика на опиати.

През 2020 година са били иззети 505 тона кокаин, а през 2019 година - 428 тона, напомня Българска телеграфна агенция.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР