Колосалните 70 лева удари цената на боровинките, внос от Испания,

...
Колосалните 70 лева удари цената на боровинките, внос от Испания,
Коментари Харесай

Черешите - 80 лв./кг, боровинките - 70 лв./кг

Колосалните 70 лв. удари цената на боровинките, импорт от Испания, на столичния пазар "Ситняково ". На столичното пазарище, известно с високите си цени, може да се намерят и гръцки ягоди по 10 лв. за кг, а черешите вървят по 80 лв. за кило, написа "Телеграф ".

Пазар "Ситняково " е известно като място, откъдето можем да се сдобием с разнообразни плодове и зеленчуци месеци преди те да са пуснати по магазините. Плодовете обаче удрят рекордно високи цени, които провокират недоволството на купувачите. Боровинките да вземем за пример могат да бъдат открити на цена от 45 лв. за кг. В взаимозависимост от типа и вкусовите си качества обаче те доближават до 70 лв. на кило. Друга опция, която търговците оферират е кутийка с боровинки, които даже я дефинират като по-изгоден вид. В този случай за 7 лв. получаваме 120 грама плодове. Опаковани се продават и 100 грама касис за 15 лв. за брой, къпини за 10 лв. и малини по 12 лв..

Цените на черешите както нормално също доближават високи стойности. На пазара ги откриваме за 80 лв. на кг. Въпреки това продавачите поучават потребителите да изчакат до май, когато има българско произвеждане, защото качеството на вносните плодове не е толкоз положително.

Сред другите плодове, предлагани месеци преди сезона си, са и ягодите. Тяхната цена варира сред 8 и 10 лв. на кг. Според търговците те са доста вкуснии са импорт от Гърция. На щандовете към този момент са заредени пъпеши и дини на цена от 6 лв. на кило.

Праскови, нектарини и кайсии държат цена от 15 лв., а бялото и черното грозде - 12 лв..

Зеленчуците, присъщи за топлите месеци, също се оферират на високи цени. Розовият домат ни коства 8 лв. на кило, а краставиците и гъбите ни костват по 5 лв.. За тарелка моркови от Африка пък плащаме по 10 лв. за към 500 грама. Тиквичките стигат 4 лв., патладжаните - 5 лв., а зелките остават под левче.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР