Колоритният собственик на Локомотив Пловдив - Христо Крушарски, даде обширно

...
Колоритният собственик на Локомотив Пловдив - Христо Крушарски, даде обширно
Коментари Харесай

Крушарски се изказа за Гонзо, новите собственици, бюджетът на Локо Пд и целите пред него

Колоритният притежател на Локомотив Пловдив - Христо Крушарски, даде обстойно изявление за предаването на DIEMA SPORT "Домът на футбола ".

Крушарски даде мнението си към абсурда с напускането на Георги Иванов-Гонзо, споделяйки, че това е персонално решение на легендата на Левски и че разпри сред двамата не е имало. Босът на "смърфовете " разкри, че към този момент има бизнес сътрудник, с който ще разделят разноските в Локомотив, с което ще желае да настърпят избрани промени. Той показа какъв брой пари е изхарчил за над 6-те си години в клуба, както и желанията си да продължи да постанова българи в състава.

„ Човекът е решил да си тръгне. При мен кавги няма и не е имало. При мен има единствено тежки диалози с хората към мен. Същото е било и с Бруно Акрапович. Изглеждам мек, само че не съм подобен фактически “.
„ В Локомотив към този момент акцентираме на българското, не на селекцията. Давам на щаба избор да вземем 2-3-а играчи, останалото са младежи. Трябва да сътворяваме свое. Аз нямам пари за звезди, по какъв начин да им ги доставя на треньорите. Моят критерий е толкоз, в случай че някой не е склонен, то това е негов проблем “.

„ Имаше спекулации за всички хора, които са минали през Локо. Въртят се единствено интриги към мен. Аз във футбола вкарах порядък в Локомотив и той сподели същинското лице. Откакто съм аз в клуба няма кой да каже, че има подреден мач при нас. Локомотив набира скорост и ще набира скорост. Имам към този момент и финансов сътрудник, който влиза 50-50 с мен. От предходната седмица към този момент имам сътрудник, за който ще разберете скоро. Тази година ще нулираме разноските за Локомотив “.

„ Преди време започнах да приказвам, че ще стартира да спечелвам. Миналата година имах под 2 милиона разноски, а тази година разноските ще са нулеви. Много хора не имат вяра в това. Бюджетът на Локомотив е 4.5 милиона лв.. Нашият бюджет не скача фрапантно. Сега акцентираме повече на млади футболисти и в тима влизат главно младоци. Постепенно “.

„ Ще управляваме дружно с новия човек. От предходната седмица към този момент сме сътрудници. Обновихме управителния съвет, той има двама индивида в него. Ще има доста промени. Ние не сме толкоз богати, че да пилеем. Ще понижаваме разноските и ще усилваме приходите. След Гонзо състезателен шеф няма да има. Ще търсим управител, към този момент Тунчев ще извършва тази роля “.

„ При нас няма дисбаланс в заплатите, няма и да го има. За да вдигаш разноските, би трябвало да видиш от кое място ще ги избиеш. Пари наготово няма. Ще има промени и в това отношение след Нова Година. Ще увеличим взискателността. Който не се раздава на терена, сяда на пейката. Карагарен и още един се славят, че са ми най-близки, само че те са най-потърпевши от това. Всеки би трябвало да си вади хляба “.

„ Не съм сюрпризиран, че Гонзо напусна, не бях сюрпризиран и когато Бруно напусна. Всеки човек има глава на раменете си. Това е негово право. От мен са си тръгнали доста хора и след това са се опитвали да се върнат отново. Сигурно съм непукист и не се усещам виновен за дейностите си. Аз не съм озлобен човек “.

„ Треньорът постоянно е имал последната дума по спортно-техническите въпроси. Спортният шеф отговаряше за школа, лагери и още доста други неща. Той отговаряше за административната част. Треньорът постоянно би трябвало да има последната дума, тъй като след това неговите резултати се гледат “.

„ Шест години не е имало нищо неизплатено в Локомотив. С акуратност малко клубове може да се похвалят. Изградил съм доверието на футболистите. Знам наизуст какъв брой пари съм дал в Локомотив – 17 милиона лв. “.

„ Лека-полека нещата се получават и Локомотив потегли. Целта ни е Лигата на конференциите. На един човек би трябвало да му дадеш късмет. Треньорът не е носна кърпичка, с цел да го сменяш всеки ден. Тунчев е млад, на 40 години. Той е бил помощник-треньор няколко пъти и има разлики сред тази роля и да станеш капитан на кормилото. Той има предпочитание да се учи, което за мен е най-важното. Всички го плюеха и имаше стресово положение за него, само че той го преодоля “.

„ Докато мога, ще оказвам помощ на Локомотив. Често чета, че съм селяндур от Говедарци. Действително съм израснал на село, само че би трябвало да се разбере у нас, че не може единствено да се плюе. Не се отхвърлям от Купата на България. Когато човек има цел и я преследва, всичко с реализира “.

„ Конкуренцията ни е Черно море, на този стадий. Апетитът идва с яденето. Разбира се, че ще са нужни повече пари за купа. Общината се занимава с построяването на стадиона. Ще са нужни няколко милиона от горната страна, с цел да доизградим централната естрада. Винаги съм бил последовател на концепцията Пловдив да има един стадион, на който всички отбори да играят на него “.

„ Ако имах време, то щях да се кандидатирам за президент на БФС. Исках да изляза с готово стратегия. Имам желание да се кандидатирам, сигурно. За момента ще се се опитам да стартирам българските играчи зад граница. Карагарен беше на косъм от трансфер в Индепендиете и за бъдеще ще продължа да работя в тази тенденция “, приключи Крушарски.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР