Колорит, музика и радостни емоции нацеремонията за връчване на наградите

...
Колорит, музика и радостни емоции нацеремонията за връчване на наградите
Коментари Харесай

Възрожденски дух и с изненади на тържествената церемония за връчване на наградите на Сливенска община

Колорит, музика и радостни страсти нацеремонията за връчване на премиите на Община Сливен за 2023 година Традиционно, наградите се връчват запразника на Сливен – Димитровден.



Тази година събитието мина под знака на възрожденския дух на Сливен. Българските артисти Александър Алексиев и Стоян Дойчев ловко и увлекателно пресъздадоха посредством къси фрагменти от романите „ Тътени “ на Цончо Родев и „ Възвишение “ на Милен Русков, родната реалност в Сливен в интервала преди и след Освобождението на България.Събитието в зала „ Сливен “ откри изпълняващият длъжността кмет на общината Румен Иванов.

Тази година отличеният с наградата „ Добри Чинтулов “ за 2023 година е писателят Милен Русков. Поради невъзможността му да участва на церемонията, премията от негово име получи шефът на Регионална библиотека „ Сава Доброплодни “ д – р Росица Петрова. Тя благодари на Общината от името на Русков за присъденото отличие и разгласи, че има уверението на писателя, че първата премиера на идната му книга ще се състои в Сливен. Писателят е и един от отличените със званието Почетен жител на Сливен за 2023 година

Носителят на премията „ Милосърдие “ тази година е предстоятелят на Храм „ Света Преподобна Параскева - Петка “ отец Йоан Петров. Пред публиката в залата той показа, че благодарността е най-съвършеният отговор за личността, която се стреми към примирение и обич към близък. В прочувственото си слово той показа, че единствено съединението прави силата, и че хората би трябвало да се стремят към единство и обич, която да ги сплотява.

„ Благодаря на Община Сливен! В моите фантазии като духовник, локалната власт и църквата, постоянно са работили в благозвучие “, съобщи още свещеникът. Той благодари на Сливенска митрополия за доверието, на жителите на общината и на неговото семейство.

Управителят на „ Вива “ Антон Томчев е тазгодишният притежател нанаградата за стопанска самодейност „ Добри Желязков ”. Тъй като Томчев бе възпрепятстван да получи премията си персонално, от негово име наградата получи брачната половинка му – Трендафилка Томчева. Тя благодари на Общината за оказаната чест и на екипа на „ Вива “, който е значима част от развиването и триумфа на компанията.



Тържествената вечер бе обогатена от осъществяванията на Женски национален хор „ Ваня Монева “, на сливенския Симфоничен оркестър и на децата от плана „ Музиката вместо улицата “, които бяха бурно приветствани от публиката.

Голямата изненада на празничната вечер в залата бе наличието на известната поп певица Мария Илиева, която пристигна персонално в Сливен да поздрави и поддържа майка си - Ваня Монева, която е главният мотор на българския женски национален хор, носещ нейното име.

Сред гостите в залата бяха ощеНегово Преосвещенство Агатополският свещеник Иеротей - викарий на Сливенския митрополит Иоаникий,народните представители Десислава Танева, ТатянаСултанова, ръководителят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, управлението на общината, краткотрайно изпълняващият длъжността регионален шеф Чавдар Божурски, управления и представители на институциите в града,делегации от побратимени на Сливен градове, които са на аудиенция в Града под Сините камъни във връзка Димитровден.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР