Колорадо започна с победа с 5:2 над гостуващия Чикаго защитата

...
Колорадо започна с победа с 5:2 над гостуващия Чикаго защитата
Коментари Харесай

Александър Георгиев с успешен дебют за шампиона в НХЛ

Колорадо стартира с победа с 5:2 над гостуващия Чикаго отбраната на купата си в Националната хокейна лига.

Успешен дебют за първенците направи вратарят с български корени Александър Георгиев,  който беше притеглен от Ню  Йорк Рейнджърс през лятото. Георгиев приключи с 15  спасявания. Артури Лехконен се отличи с два гола и асистенция, а Валери Ничушкин добави две попадения. Андрю Колиано също вкара, а Мико Рантанен изпъкна с четири  асистении.
За Чикаго при цифров превес се разписаха Джонатан Тейвс и Макс Доми.

Бостън надви с 5:2 над домакина Вашингтон и също започва сезона с триумф. Давид Пастртънак приключи с гол и три асистенции, а Дейвид Крейчи добави попадение и два асистенции за гостите. Патрис Бержерон, Тейлър Хол и Хампус Линдхолм също осъществиха, а Линус Улмарк отрази 33 шайби в дебюта на новия ментор на тима Джим Монтгомъри.
Антъни Манта и Конър Шери бяха точни за столичани. 

Джош Андерсън вкара  победния гол 19 секунди преди края, а Монреал завоюва канадското дерби против гостуващия Торонто  с 4:3. 
Коул Кофийлд се разписа два пъти за домакините, а стражът Джейк Алън парира  29 изстрела.
Вилям Ниландер приключи с гол и асистенция за Торонто, а  Мат Мъри избави 19 удара в дебюта си за тима, само че това не беше задоволително. 

Мартин Нечас се отличи с попадение и две асистенции и оказа помощ на Каролина да започва акцията с 4:1 над гостуващия  Кълъмбъс.
Фредерик Андерсен способства с 31  спасявания за триумфа.
Стражът на гостите Даниил Тарасов отрази 39 шайби, само че това не оказа помощ да бъде избегнато провалянето.

Трой Тери означи втория  си гол в 55-ата секунда на продължението, а Анахайм надви над гостуващия Сиатъл с 5:4 в първия си мач за сезона.
Тери добави и асистенция,  а  Райън Стром приключи с попадения и две  асистенции в дебюта за за домакините. Вратарят Джон Гибсън парира  44 удара и записа  асистенция при победното попадение.
Мати Бениер приключи с гол и асистенция  за Сиатъл, който пропиля задатък от 4:2 в третия  интервал и позволи поврат.

Канър МакДейвид осъществя първия хеттрик за сезона и способства решаващо за успеха на Колорадо с 5:3 над гостуващия Ванкувър.
МакДейвид мина границата от 700 точки в лигата, откакто записа  4 в мача, добавяйки и асистенция. Той към този момент има 242  гола и 459 асистенции в 488 мача. Леон Драйзайтъл добави попадение и две асистенции,  Даниел Нърс се отличи с гол и асистенция, а вратарят Джак Кембъл отрази 33 удара. 
Канадците поведоха с 3:0 при започване на втората част, само че позволиха поврат. Джей Ти Милър беше най-полезен за гостите с гол и асистенция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР