Колорадо постигна много важна победа с 3:2 след дузпи над

...
Колорадо постигна много важна победа с 3:2 след дузпи над
Коментари Харесай

Колорадо би Аризона с дузпи и предреши плейофната съдба на редица други отбори

Колорадо реализира доста значима победа с 3:2 след дузпи над Аризона в борбата за "уайлд кард " позициите, даващи право на присъединяване в плейофите на Националната хокейна лига. Домакините стигнаха до триумфа посредством Нейтън МакКинън, който записа рекордния в кариерата си 39-и гол за сезона, а също така бе и единственият състезател, който бе прецизен при наказателните удари.



МакКинън откри резултата в средата на втората третина, а секунди преди края и Дерик Брасар удвои задатък на Колорадо. Последната част на постоянното време обаче принадлежеше напълно на гостите от Финикс, които стигнаха до два гола в заключителните осем минути посредством Оливер Екман-Ларсон.

Philipp Grubauer in the shootout: #GoAvsGo pic.twitter.com/uQxFv5HAbK
— Colorado Avalanche (@Avalanche) March 30, 2019
При дузпите воин за домакините стана вратарят Филип Грубауер, който отрази шайбите на Ник Къзънс, Алекс Галченюк и Вини Хиностроза, а голът на МакКинън бе задоволителен за успеха на Колорадо.

Nathan MacKinnon in the shootout: #GoAvsGo pic.twitter.com/yyzDxRxXYu
— Colorado Avalanche (@Avalanche) March 30, 2019
В класирането след 78 мача Колорадо има 85 точки и заема последната плейофна позиция, до момента в който Аризона е с 82 точки и е тъкмо под чертата. И двата отбора имат по още 4 срещи до края на постоянния сезон.

Загубата на Аризона разреши на отбора на Лас Вегас да се класира за втора поредна година за плейофите в НХЛ, въпреки "златните рицари " да отстъпиха с 2:3 пред Минесота като хазаин. Грег Патерин, Ерик Стаал и Кевин Фиала дадоха удобен задатък от три гола на Минесота още доникъде на втората третина, което разреши на гостите да запазят сили в края на срещата.



Отпускането им пък даде късмет на домакините да потърсят поврат, само че те стигнаха едвам до два гола, чийто създател стана Пол Щастни. С тях Лас Вегас не съумя да избегне четвъртото си следващо проваляне. Победата резервира възможностите на Минесота за присъединяване в плейофите, само че те към момента са много дребни, защото отборът изостава с 4 точки при 4 оставащи му мача от Колорадо.

Загубата на Аризона обаче донесе наслада и на отбора на Сейнт Луис, който също откри място в плейофите, въпреки и да загуби с 2:4 от Ню Йорк Рейнджърс като посетител. Много мощен мач на вратата на домакините от Ню Йорк направи роденият в България вратар Александър Георгиев. Руснакът извади 41 шайби, като само в границите на 27 секунди първата третина пропусна зад тила си ударите на Владимир Тарасенко и Давид Перон.

Още при започване на втората третина обаче Ню Йорк изравни посредством Райън Стром и Павел Бухневич, а в третата част Джими Весей и Крис Крайдър довършиха обрата за "рейнджърите ". В класирането в Западната конференция Сейнт Луис заема трето място в Централната дивизия с 90 точки, като "сините " имат да изиграят още 5 мача до края на сезона. На Изток Ню Йорк Рейнджърс е на 12-о място със 73 точки от 77 мача и без шансове за попадане в плейофите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР