Колорадо надделя над гостуващия Питсбърг и постигна шеста поредна победа

...
Колорадо надделя над гостуващия Питсбърг и постигна шеста поредна победа
Коментари Харесай

Колорадо постигна шеста поредна победа в НХЛ, Торонто се изравни с лидера

Колорадо надви над гостуващия Питсбърг и реализира шеста поредна победа в Националната хокейна лига. Нейт МакКинън се отличи с попадение и три асистенции, а домакините в началото пропиляха задатък от три гола, само че Габриел Ландеског им даде нов задатък за 4:3 в средата на последната третина, а МакКинън и Карл Сьодерберг се разписаха на празна врата в последните 29 секунди на мача. Самюел Жирар, Ерик Джонсън и олил Уилсън също вкараха, а с триумфа Колорадо събра 34 точки и се приближи единствено на точка от водача в Западната конференция Нешвил. Капитанът Сидни Кросби се отличи с хеттрик за Питсбърг.
Торонто се наложи с 5:3 над гостуващия Сан Хосе и с 36 точки се изравни с водача в лигата Бъфало. Остън Матюс, който излезе на леда за първи път от 27 октомври, се отличи с два гола и асистенция, а Джон Таварес също вкара два пъти за канадците. Матюс пропусна 14 мача на отбора поради контузия на рамото. Патрик Марло също се разписа за домакините, които реализираха трети следващ триумф, а Фредерик Андерсен отрази 38 шайби. Томаш Хертл, Джо Павелски и Мелкер Карлсон осъществиха за Сан Хосе.
Тайлър Бертузи вкара два гола, в това число и победния за 4:3 за Детройт 6:53 минути преди края при семейството на Сейнт Луис. Томаш Ванек приключи с гол и асистенция, а Андреас Атанасиу също се разписа. Джими Хауърд парира 33 изстрела, а домакините прекъснаха серия от три поредни загуби. Давид Перон вкара два гола, а Владимир Тарасенко също беше прецизен за Сейнт Луис, който в началото навакса закъснение от 0:3, само че не съумя да избегне провалянето.
Тайлър Сeгин се разписа в 24-ата секунда на продължението и донесе успеха на Далас над домакина Калгари с 4:3.

Ник Ричи осъществя две попадения и оказа помощ на Анахайм да завоюва гостуването си на Флорида с 3:2. Джон Гибсън отрази 42 удара за триумфа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР