Колонията във Владимировска област, където ще излежава присъдата си руският

Колонията във Владимировска област, където ще излежава присъдата си руският ...

Повече за колонията, в която е Навални


Колонията във Владимировска област, където ще излежава присъдата си руският опозиционер Алексей Навални се определя от местното население като място със строг режим от гл.т. спазването на дисциплината.

ИК-2 (бел. ред. както е известно мястото) се намира в рамките на малкия град Покров, Владимировска област и само на няколко стотин километра от колонията са разположени първите къщи на градчето. От Москва до нея се стига за няколко часа път с кола. Тук присъдите си излежават „пионерите“ – осъдените за първи път. Местните разказват пред РИА Новости, че много строго се следи за спазване на дисциплината, в частност – изключено е на територията на затвора да се ползва мобилен телефон. Задържаните могат да се обаждат без ограничение посредством телефон срещу заплащане, но трудно се стига до използването на тази услуга.

„Служителите в колонията изискват от затворниците да спазват дисциплината и безпрекословно да следват устава. В противен случай, следват забележки, които могат да доведат до отказ на властите за предсрочно освобождаване на задържания“, разказват местни.

Дисциплина се изисква и от журналистите, които да дошли да видят, къде през следващите години ще излежи присъдата си Алексей Навални. Колонията е стратегическа зона и може да бъде снимана най-малко от 50 метра разстояние, а охранителните кули е най-добре въобще да бъдат снимани. Забранено и самото приближаване до сградата с камера.

Източник: fakti.bg