Колони от жители на Донбас се проточват към руската граница.

...
Колони от жители на Донбас се проточват към руската граница.
Коментари Харесай

Ако битката стане неизбежна или надникването в Донбас...

Колони от поданици на Донбас се проточват към съветската граница. Това към този момент се е случвало в Европа – изселването на сърби от Косово през 2004 година Това бяха следствията от разрешаването на междуетническия и междурелигиозен спор на територията на някогашната СФРЮ благодарение на натовските “томахавки ” през 1995 година, след " демократизацията " на Югославия от бомбардировките на НАТО през 1999 година Искат да повторят историята, в този момент в Украйна. Нищо чудно, че украинският министър на защитата Резник се възхищаваше от концепцията за повтаряне на интервенция “Буря ” против Сръбската Крайна, която падна в границите на 35 дни.

Какво може да попречи на Русия да предприеме съответни, безапелационни ограничения за отбрана на жителите на Донбас в обстановката, която се промени трагично на 18 февруари в Донбас?

Западното мнение? Те могат да обвинят Русия в... какво? В неспазване на Минските съглашения, ли? Това ще бъде ли вест?

В експанзия, без да виждат експанзията на Киев, която продължава към този момент 8 години? Ще бъде ли изненада? Не минахме ли през това в Грузия под знака на 08.08.08?

В поддръжка на сепаратистите? Кой е сепаратист? Тези, които се опълчиха на държавния прелом през февруари 2014 година и се пробваха да защитят нормалния си метод на живот, обичаи, история, език, вяра? Или тези, които разделиха Украйна с Майдана, постановиха Галиция над цяла Украйна, водейки война с част от своя (вече бивш) народ?

Как може да отговори Западът? Със наказания ли? Какви други, които да не влетят като трикратно усложнен бумеранг към тези, които са ги пускали? Военна експанзия? Така ли? Готови ли са за това? Честно казано, подготвени ли са да вземат участие във войната против Русия? Готови ли са да пазят Тайван в това време? А подготвени ли са за Ту-160 с " Кинжал " и " Циркон " на летищата във Венецуела, Никарагуа и Куба? И сигурни ли са, че са подготвени за нуклеарни подводници с “Булава” на борда край крайбрежията на Съединените щати?

Има и риторични въпроси: ще изчака ли Западът, до момента в който Русия изчерпи търпението си, че Украйна не съблюдава Минските съглашения? Или просто не обръщат внимание на сходни дреболии, в случай че имат желание да нападат първи? Кой в този случай ще бъде отговорен за неспазване на Минските съглашения? Три опита не са нужни, от първия ще познаем– Русия отново ще е отговорна!

Много от тези на Запад, които участваха в разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, в този момент изготвят проекти за разчленяването на Русия и се надяват, че ще съумеят да повторят триумфа. Те знаят, че Русия, днешна Русия, не може да не се застъпи за своите (няма значение дали имат паспорт на жител на Руската федерация или още не), когато жилищните региони на Донецк, Луганск, Горловка, Дебалцево и десетки други градове и села ще пламнат, а улиците и автомагистралите ще бъдат цялостни с трупове на възрастни и деца, които не са имали време да се изтеглят. Да, даже колони от коли на поданици на Донбас, насочващи се към съветската граница, ще бъдат показани в западните медии като последици от „ съветската експанзия “.

И не толкоз за провокацията са подготвени да стартират пълномащабни военни дейности. Те просто си мислят, че:

- Ще имат време да завладяват Донбас, да блокират границата с Руската федерация, преди Русия да има време да отговори;

- управлението на Русия няма да посмее да работи уверено, оглеждайки се към дебелия пласт от демократичната общност в Руската федерация, която не желае да рискува своя стандарт на живот и парите си в страните, които са разпалили войната.

- Русия ще сметне икономическите вреди за неприемливи, ще капитулира и първа ще предложи договаряния. За изискванията на предаване, несъмнено.

В такава обстановка, както сподели президентът Путин, в случай че борбата е неизбежна, би трябвало да ударите първи. Изглежда, че борба е неизбежна.

Ами Зеленски? Той не взема решение. Той не въздейства на огромната политика. В тази игра на шах Украйна не е състезател и даже не е фигура. Тя е дъската, на която се играе играта. Дъската има ли мнение? Може би, само че на кого му пука? Зеленски схваща ли в какво се е забъркал? Той ще управлява геноцида в Донбас – рано или късно ще бъде обвинен във втория Нюрнбергски развой. Ако той откаже, ще го пометат неговите.

Той има финален късмет. Да се престори на " гълъба на мира " - и да опустоши фигурите. Това е единственият му късмет и единствената опция. Да дохвъри до Москва. Да назова нещата с имената си, да се покае пред народа си, като главнокомандващ да даде заповед за евакуиране на части на въоръжените сили на Украйна от фронтовата линия. Да, на Запад няма да му простят, само че във всеки различен случай той бързо ще стане непотребен очевидец и отпадъчен материал. Ако можеха Березовски, Немцов и другите щяха да му опишат какво се случва с отпадъчния материал.

Междувременно хора умират от огъня на Въоръжените сили на Украйна. И въпреки всичко Русия е отговорна за всичко. Така евентуално ще бъде и на следващия ден. Но може би на следващия ден нещата ще бъдат разнообразни.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР