Колона от около 1400 товарни автомобила се е натрупала в

...
Колона от около 1400 товарни автомобила се е натрупала в
Коментари Харесай

1400 ТИР-а чакат на ГКПП Капъкуле към България

Колона от към 1400 товарни автомобила се е натрупала в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капъкуле " край турско-българската граница. ТИР паркингът на " Капъкуле " е задръстен и се е образувала дълга опашка от тирове, които чакат да преминат на българската митница, показват от митницата.
е заради обстоятелството, че оттова минава главният път на турския експорт към България и европейските страни. По данни на турската митница от началото на 2021 година турският експорт за европейските страни се е нараснал доста спрямо предходната година.
 Над 350 български камиона чакат край Дувър, още 130 са на паркинг Над 350 български камиона чакат край Дувър, още 130 са на паркинг
Британското държавно управление заяви, че е постигнало съглашение с Франция за това водачите на камиони, блокирани в Обединеното кралство...
Според статистиките през декември 2020 година 950 броя тирове са превозили товари през " Капъкуле ". А от началото на тази година /1-27 януари 2021 г/ 1200 броя тирове са излезли от " Капъкуле " към българската митница.
Зимната конюнктура, снеговалежът в пограничните региони затрудняват в допълнение ситуацията. А по данни на превозвачески компании тировете чакали по 2-3 дни на " Капъкуле ", до момента в който преминат на българската митница, оповестява Нова телевизия.
Една част от товарите, които главно се транспортират през " Капъкуле ", са предопределени за България, а по-голямата част - за европейските страни. В включени най-разнообразни продукти - от строителни материали и машини, текстил и конфекция, до хранителни артикули и цветя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР