Колона от автобуси с евакуирани цивилни, включително жители на обсадения

...
Колона от автобуси с евакуирани цивилни, включително жители на обсадения
Коментари Харесай

Колона от автобуси с евакуирани жители на Мариупол пристигна в Запорожие

Колона от рейсове с евакуирани цивилни, в това число поданици на обсадения от съветската войска Мариупол, дойде в Запорожие - град под контрола на украинските сили, съобщи Франс прес, като се базира на хора от конвоя и на представители на управляващите.

Автобусите, пренасящи поданици на Мариупол, са се включили към колоната в Бердянск - град, окупиран от Русия. Конвоят се е състоял от общо трийсетина рейса, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Плача, преди малко видях моята внучка. Не мога да ви опиша с думи какъв брой съм щастлива да я видя в сигурност ", сподели Олга - украинка, чакаща в център в Запорожие за фамилии на евакуирани. В същото време дамата добави, че роднините на майката на детето " към момента са в Мариупол и ние не знаем дали са живи ".

Евакуацията бе доказана от украинския вицепремиер Ирина Верешчук. На видеозапис, оповестен в Телеграм, Верешчук сподели, че 42 рейса са откарали на безвредно място поданици на Мариупол.

От Агенция Франс Прес обаче са преброили трийсетина рейса.

По филантропични коридори от украински градове през днешния ден са евакуирани 6266 души

В четвъртък Ирина Верешчук заяви, че украинското държавно управление изпраща 45 рейса за извеждане на цивилни от Мариупол, откакто Русия разгласи преустановяване на огъня, с цел да разреши евакуацията, отбелязва организацията.

Международният комитет на Червения кръст, който бе планувано да взе участие в интервенцията, сподели през вчерашния ден, че неговият екип на път към Мариупол е бил заставен да се върне, защото плануваното за деня изтегляне на хиляди хора от града не е допустимо, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР