КОЛОМБО, Шри Ланка (АП) — Правителството на Малдивите заяви във

...
КОЛОМБО, Шри Ланка (АП) — Правителството на Малдивите заяви във
Коментари Харесай

Малдивите дават разрешение за пристанище на китайски кораб. Този ход може да разпали спор с Индия

КОЛОМБО, Шри Ланка (АП) — Правителството на Малдивите съобщи във вторник, че е дало позволение на китайски транспортен съд да дебаркира в пристанището му, ход, който може в допълнение да раздразни Индия с който дребната нация от архипелага е въвлечена в дипломатически спор.

Външното министерство на Малдивите удостовери известията в локалните медии, че изследователският транспортен съд Xiang Yang Hong 3 се е насочил към Малдивите. Не се показва дата на идване.

В изказване на министерството се споделя, че „ държавното управление на Китай е отправило дипломатическо искане към държавното управление на Малдивите за нужните позволения за посещаване в пристанището, за ротация на личния състав и попълване. ” Каза, че корабът няма да прави никакви проучвания, до момента в който е дебаркирал в пристанище Мале.

„ Малдивите постоянно са били гостоприемна дестинация за кораби на другарски страни и не престават да одобряват както цивилни, по този начин и военни кораби, които посещават пристанища за мирни цели “, се споделя в известието.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР