Колоездачите на белгийския професионален отбор Спорт Вландерен-Балоас вече няма да

...
Колоездачите на белгийския професионален отбор Спорт Вландерен-Балоас вече няма да
Коментари Харесай

Шеф на професионален колоездачен отбор забрани брадите

Колоездачите на белгийския професионален тим " Спорт Вландерен-Балоас " към този момент няма да имат опцията да носят бради. Спортният шеф на отбора Уолтър Планкарт наложи възбрана за дълго окосмение по лицето за да резервира " елегантността на колоезденето ".

" Ние сме колоездачен тим и имаме колоездачи, а не мотористи или ръгбисти. Сополите и остатъчната храна по брадата не са най-приятната гледа по време на съревнование. Налагам тези ограничения в името на елегантността на колоезденето ", изясни Планкарт пред вестник Het Nieuwsblad.

69-годишният белгиец, който като играч е печелил Обиколката на Фландрия и има етапна победа в " Тур дьо Франс ", въпреки всичко ще позволи на своите състезатели да карат с леко набола брада. Това обаче е оптималното, което ще им отпусне.

" Спорт Вландерен-Балоас " е формиран напълно от белгийски колоездачи и се състезава най-вече в континенталния тур. Понякога тимът получава предложения да взе участие и в съревнования от най-високото равнище в шосейното колоездене - професионалния тур на UCI.

 Актуалната звезда на колоезденето Петер Саган постоянно се състезава с брада
© Associated Press

Актуалната звезда на колоезденето Петер Саган постоянно се състезава с брада

Състезателите с бради са необичайност в колоезденето, само че в последните години броят им се усилва. Една от най-характерните " огромни бради " е германецът Симон Гешке.

Трикратният международен първенец и петкратен притежател на зелената фланелка в " Тур дьо Франс " Петер Саган също много постоянно се състезава с брада.

" Първият колоездач с брада, който видях, беше Шон Ийди, някогашен международен първенец на писта. Гледах го с татко ми (Юрген), който също е някогашен международен първенец на писта. Това беше първият път, когато видях човек с огромна брада на велосипед. Помислих си, че наподобява в действителност ужасно. Тогава бях на 10, тъй че мина много време, преди да мога да имам такава брада ", споделя неотдавна Гешке в изявление за Rouleur.

" Бих споделил, че всеки мъж наподобява по-добре с брада. Марсел Кител би изглеждал ужасно с брада, само че той е рус, тъй че няма толкоз доста брада. Определено обаче би му стояла отлично ", сподели oще немският колоездач.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР