Колоездачът на Лото-Судал Андре Грайпел призова зрителите в Тур дьо

...
Колоездачът на Лото-Судал Андре Грайпел призова зрителите в Тур дьо
Коментари Харесай

Андре Грайпел е ударил трима зрители дотук в "Тур дьо Франс"

Колоездачът на " Лото-Судал " Андре Грайпел прикани феновете в " Тур дьо Франс " да почитат състезателите и да не им пречат. Немският спринтьор сподели, че се е блъснал в трима фенове във финалните километри на шестия стадий.

" В шестия стадий закачих тъкмо трима души, които висяха през защитните заграждения. Отправям голяма молба към всички да не го вършат, тъй като заплашват нас, а и себе си. Движим се с над 60 км/ч и един удар може да е доста тежък ", сподели Грайпел.

Според него Международният колоездачен съюз и уредниците на огромните надпревари би трябвало да вземат ограничения за възстановяване на сигурността.

През последните години зачестиха случаите с публиката, като доста пъти даже домашни любимци са излизали на шосето и са причинявали тежки рухвания.
⚠️ Cycling is a great show but please respect riders` efforts ⚠️ #TDF2017pic.twitter.com/lu5MGfADQp
— Le Tour de France (@LeTour) July 2, 2017

В миналогодишното издание на Тура, тъкмо скупчване на прекомерно доста аудитория по шосето на именитото нанагорнище Алп д’Юез аргументи злополука сред Крис Фрум, Ричи Порт, Бауке Молема и мотоциклет.

Грайпел приказва и за проблемите си дотук в Тура, откакто още няма етапна победа и не се е класирал по-напред от трето място в спринтовете.

" Не съм задоволително бърз, това е истината. Може би като тим не съумяваме да останем дружно до финала. Опитвам се да влязав струята на другите, само че не се получава към този момент ", добави германецът, който приключи девети в седмия стадий, който беше извоюван от Марсел Кител.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР