Колоездач не спира да намира изгубени портфейли. В рамките на

...
Колоездач не спира да намира изгубени портфейли. В рамките на
Коментари Харесай

Мъж намери трети портфейл за година. Приятелите му: Защо ги връщаш?

Колоездач не стопира да намира изгубени портфейли. В рамките на към година той намира три и най-важното постоянно ги връща на притежателите им.

Историята за положителния образец е на Пламен Геров от Велико Търново.

" Днес на прибиране от утринното ми каране, открих портфейл с документи и пари. Всъщност, това е ТРЕТИЯТ портфейл, който намирам за последната една година и малко. Странно нещо е ориста, само че просто очевидно е трябвало все аз да ги намеря и то все с колелото и все по шосето. Като цяло въобще не планирах да минавам по този път, само че на разклона в последния миг взех решение да свия на дясно и 20 метра по нататък го видях паднал на шосето, а към него от въздушната бликам на колите прелитаха банкноти от по 10лв. Спрях, пуснах колелото и почнах да групирам. Влизах в драките и безусловно берях пари и се чудех, какъв брой още има. Последните две банкноти бяха на повече от 20 метра от мястото, където бе легнал портфейла. Изчаках да минат прелитащите камиони, с цел да събера и тия по шосето, а колите виждайки легналото колело в банкета и приведения колоездач, понижиха, тъй като смятаха, че съм паднал.Накрая ги преброих, бяха близо 200лв. Отделно имаше персонална карта, шоф. брошура, талони, банкови карти и така нататък Абе огромно главоболие, в случай че би трябвало да вадиш всичко на ново. Вътре имаше още пари, прегледах ги и общо с тези бяха близо 500лв. Можеше да ги взема и то тъкмо в този момент, когато съм най-скъсан. Щяха да ми дойдат, като Божи подарък, напряко паднали ми от небето.

Но освен, че не ги скатах, ами не си разреших да свия даже и една банкнота! Защото това е една ценностна ститема, с която съм учтив и това би означавало, че храча на фамилията си, което е положило старания да отгледа човек! Когато съм разказвал на другари за тези случки, 8 от 10 от тях ми споделят:,,Взимам парите и мятам портфейла в драките. Еб@л съм ги! Ко да прая добрини, някой на мен прави ли ми?! Направи положително - яж лайно... " И може би са прави, само че тогава се възнамерявам, че в този противен свят, в който всички се ненавиждат и си завиждат и играят непрекъснато на,,пр*еби другарче " е витално значимо да живеем по този начин, че да не пречим на близките и да вършим добрини без да чакаме признателност, тъй като рано или късно всичко се връща! От дребен майка ми ми споделяше,,Направи положително и го хвърли зад тила си. То ще те настигне, когато имаш най-голяма потребност от него! " И знаете ли, кое е най-интересното? Преди два дни, индивида е имал рожден ден. Е, това бе моят подарък за него, въпреки и с леко забавяне!

Намерих Константин, върнах му портфейла, а той незабавно бръкна да ми дава пари от признателност. Отказах! Никога не съм го правил за тези отвратителни хартийки! Тогава той още веднъж бръкна и извади късметлийската си банкнота от 1 $ и ми я даде.,,Искам, като я погледнеш, да си спомниш за това, което си направил. Защото аз в никакъв случай няма да го не помни! "

Това през днешния ден не бе нищо изключително и не бих отделил време, с цел да го споделя с вас, само че постоянно съм вярвал, че персоналният образец е най-съществен и че положителното е заразно и тъкмо в този момент ни е най-нужно от всеки път! Тук в мрежата хейта цари, би трябвало да опитваме да обърнем палачинката, преди да ни е смазал тиганът!Всеки, като дребен си мечтае, като порасне да стане: служител на реда, пожарникар, началник, предприемач... само че най-голямото достижение е да станеш Човек! Майко, да знаеш, че съм съумял! ", споделя Геров.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР