коло дафиновия лист има много митове, които могат да бъдат

...
коло дафиновия лист има много митове, които могат да бъдат
Коментари Харесай

Уникалните тайни на дафиновия лист

коло дафиновия лист има доста легенди, които могат да бъдат разсеяни, сигурен е специалистът по здравословно хранене и шеф-готвач Сергей Синицин. Например, счита се, че се прибавя към ядене цялостен, освен това след готвене.

Но това изрично не би трябвало да се прави, споделя той в изявление пред радио "Спутник ", представено от РИА Новости.

За да използваме дафиновия лист вярно, тъй че да дава изгоди и най-ярък усет, по-добре е да го сложите 5 или 10 минути преди края на приготвянето на ядене и не забравяйте да го извадите по-късно. В противоположен случай, дружно с етеричните масла, които придават прелестен мирис, в ястието остава и горчивината му. Това е задоволително мощна фалшификация, би трябвало да се прибавя към горещи ястия, тъй че да има опция да се разпръсне, споделя той.

Дафиновият лист е фалшификация, която освен придава на ястието горчив усет и прелестен мирис.

Дафиновият лист също е добър антисептик, тъй че постоянно се прибавя към кисели краставички. С тази фалшификация туршиите ще се съхраняват доста по-дълго, отбелязва Синицин.

Важен миг е по какъв начин да изберете и съхранявате дафиновия лист вярно.

Много хора считат, че сухите, счупени листа, които се продават в магазин за подправки, са страхотни, само че в действителност несъмнено са остарели листа. Добрият дафинов лист би трябвало да е постоянен, а не напукан, зелен и бляскав. Ако сте го купили някъде на пазара качествено стръкче от дафинов лист, можете да го поставите в херметична опаковка и да я оставите във фризера, с цел да я употребявате директно преди готвене. По този метод тя ще резервира етеричните масла допустимо най-вече, поучава готвачът.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР