Колкото съм джендър, толкова съм кандидат на Румен Радев. Това

...
Колкото съм джендър, толкова съм кандидат на Румен Радев. Това
Коментари Харесай

Крум Зарков: Колкото съм джендър, толкова и кандидат на Радев

Колкото съм джендър, толкоз съм претендент на Румен Радев. Това съобщи социалистът Крум Зарков в студиото на БиТиВи в отговор на нападките в общественото пространство във връзка неговата поръчка, че ще се кандидатира за водач на Българска социалистическа партия при започване на идната година.

Той ще взе участие в директен избор за ръководител на Българска социалистическа партия на мястото на Нинова, която подаде оставка след резултата на социалистите на последните избори. Крум Зарков отхвърли да разяснява едно разделяне вътре в социалистическата партия на хора, които играят с ГЕРБ, и хора, които играят с Румен Радев. Зарков е уверен, че в Българска социалистическа партия има цяло потомство млади социалисти, които са подготвени да кажат своето мнение, а в персонален проект той счита да работи за Българска социалистическа партия като една достоверна лява, привлекателна партия, каквато може да бъде. Така той и отхвърли опцията да бъде един от министрите в идващото държавно управление.

Българска социалистическа партия може доста повече, може да дадем ново лице, само че и смяна, което е значимо и за цялата българска политическа сцена, уверен е Крум Зарков.

Той отговори и рецензията на Корнелия Нинова, че е последовател на Истанбулската спогодба, която Българска социалистическа партия отхвърля изрично. Зарков не знае от кое място идва това изказване и изясни, че единственото, за което е упорствал, че Истанбулската спогодба да не бъде знаме на партията и да се не крие партията зад тематиката, а да работим по същинските и значимите тематики като корупцията и бедността.

Тази тематика играеше роля на димка, призна Крум Зарков и стигна още по-далеч, признавайки, въпреки и недиректно, че и сега се употребява тематиката по този начин.

Според Крум Зарков на този стадий договарянията за сформиране на коалиция вървят добре, само че не би трябвало да не помнят уроците от предходните обединения. Той е смутен от думите на своя съпартиец Румен Гечев от през вчерашния ден за разпределение на министерствата по формула, сходна на тази на Тройната коалиция.

Не би трябвало в най-деликатната част от диалога не би трябвало да се подхожда по метод по този начин, че всяко министерство да стане феодална благосъстоятелност на някоя партия... Трябва да се подходи по тънко, по-обмислено, а не да оставя усещането, че се разпарчетосва властта. Ние би трябвало да имаме разбирането, че тръгваме да гоним общи цели. Обратният метод, който разделя министерства и сфери на въздействие, не трябва да се повтаря. Най-малкото ще породи доста кавги на открито.

Министрите, съгласно Крум Зарков, би трябвало да търсят поддръжката на всяка една от четирите партии, които вземат участие в обединението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР