Колкото съм джендър, толкова съм кандидат на Румен Радев, каза

...
Колкото съм джендър, толкова съм кандидат на Румен Радев, каза
Коментари Харесай

Зарков: Колкото съм джендър, толкова съм кандидатът на Радев за лидер на БСП

" Колкото съм джендър, толкоз съм претендент на Румен Радев ", сподели пред бТВ депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков, който разгласи, че ще се кандидатира за ръководител на Българска социалистическа партия. Думите му бяха във връзка спекулациите, че зад неговата номинация стои президентът Румен Радев.

По думите му е несериозно да се твърди, че президентът има собствен кандидат за водач на социалистите.

Той изясни, че се кандидатира за поста, тъй като последните парламентарни избори са посочили, че е нужна смяна в партията. Привърженик е на директния избор на водач на Българска социалистическа партия от всички членове на групировката.

Зарков посочи, че не е последовател на Истанбулската спогодба, а упорствал тя да не бъде " знамето на нашата партия " и " да не се крием зад измислени тематики, когато би трябвало да приказваме за същинските проблеми на хората ".

" Струва ми се, че достоверна лява партията, каквато би трябвало да бъде Българска социалистическа партия, има доста по-важни проблеми, с които да се заеме в една страна, раздирана от беднотия (…) Т. нар джендър фикс идея, в която се бориш против измислени врагове, с цел да не се изправиш против същинските, които са бедността, неравенствата и корупцията. Тази тематика играеше години наред ролята на димка ", сподели той.

Зарков уточни, че няма информация какво ще е разпределението на министерските кресла сред договарящите за съдружно ръководство партии – " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " Имат подобен народ " и " Демократична България ". Преди ден съпартиецът му Румен Гечев разгласи, че разпределението е ясно и е 8:4:3:2.

" Това не е първата коалиция, която се сформира в България, нито ще е последната. Не бива да забравяме уроците от предходни обединения. Струва ми се, че едно съдружно съглашение и методът, който беше определен, е верен и го поздравявам. Сега, в най-деликатната част на диалога, където ще се създадат фините настройки, ще се изчистят последните несъгласия и ще се приказва за имена и министерства, не трябва да се подхожда по метод, по който всяко министерство да стане феодално притежание на една от партиите ", добави социалистът.

По думите му би трябвало да има по-качествен метод и бъдещата коалиция да резервира образа на обособените партии, само че те да действат дружно. " Това е въпрос на обща атмосфера и съгласие. Не е въпросът единствено един да е тук, а различен да е там. Става въпрос за това, че ние би трябвало да имаме разбирането, че тръгваме да гоним общи цели и това да се подразбира от всяко едно от управническите решения ", уточни Зарков.

Според него всеки министър би трябвало да следва задачите, за които са се договорили партиите, и би трябвало да търси поддръжката на " всяка една от тях във всеки едни миг ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР