Колкото повече знаем за приватизацията и за тази част от

...
Колкото повече знаем за приватизацията и за тази част от
Коментари Харесай

Горанов: Проверката на ДАНС ще осветли приватизацията

Колкото повече знаем за приватизацията и за тази част от българския преход, която може да се окачестви като отчасти несполучлива, е по-добре. Така разяснява пред публицисти в Министерски съвет министърът на финансите Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 година През 1999 година приключва предоставената на ДАНС цялостна инспекция на целия приватизационен развой и на последващия надзор от отговарящите за това министерства, организации и други държавни ведомства.

Макар и много отдалечено във времето огромна част от приватизационните покупко-продажби, в случай че има данни за осъществени нарушавания на закона, най-малкото тази инспекция, която ДАНС ще извърши, ще осветли метода, по който беше осъществена приватизацията, разяснява министърът.

Главният прокурор разпореди на ДАНС цялостна инспекция на целия приватизационен развой

Не съм правист, с цел да мога да преценява дали е допустимо покупко-продажби, случили се преди толкоз доста години да бъдат преразглеждани. По-скоро отговорът би трябвало да е не, само че в случай че се знае истината за прехода, особено в частта "приватизация ", евентуално ще се дадат доста отговори на въпроси, които си задават елементарните жители, добави Горанов.

Попитан дали в качеството си на финансов министър има информация, която да даде на ДАНС, министърът сподели, че такава информация по-скоро би трябвало да се търси в звената, които са правили приватизацията - Агенцията за приватизация, министерства. Горанов добави, че ведомството разполага с данни за това какъв брой пари са постъпили от приватизационните покупко-продажби. Дали е могло да бъдат повече? Вероятно - да, сподели Горанов.

Депутати поддържаха Гешев за следствие на приватизацията

Помолен да разяснява изявлението на президента, че би трябвало да се проверява връзката основен прокурор - министър председател, във връзка със специфичните разследващи средства, Горанов съобщи, че не би могъл да разяснява това в този подтекст, само че добави, че "ако е осъществявана някаква инспекция от ДАНС във връзка с избрани длъжностни лица, те имат цялостния боеприпас да правят съответните механически дейности ". Попитан дали има връзка сред премиера и основния прокурор, Горанов сподели, че не мисли, че имат връзка отвън написаното в Конституцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР