Колкото повече време минава, толкова по-вероятно е да не видим

...
Колкото повече време минава, толкова по-вероятно е да не видим
Коментари Харесай

Формула 1 без Хамилтън: реална опасност или ненужно притеснение

" Колкото повече време минава, толкоз по-вероятно е да не забележим Люис Хамилтън в първото съревнование за сезон 2022 във Формула 1 ".

Тези думи на коментатора от Sky Sports Крейг Слейтър повдигнаха доста сериозен въпрос дали Формула 1 може да остане без седемкратния международен първенец и най-голяма звезда в последното десетилетие. Месец, откакто беше от Макс Верстапен, Хамилтън резервира безмълвие.

Британският водач освен, че не е коментирал трагичния край на предишния сезон, само че и не е правил от средата на декември. Всичко това ускорява слуховете, че Хамилтън може и да постави завършек на своята кариера.

Известни имена от английския моторспорт към този момент разясниха обстановката към Хамилтън. BBC даже разказа седемкратния първенец като " трагичен и сломен " от развоя на последната конкуренция в Абу Даби.

До началото на сезон 2022 остават единствено 67 дни. Само след към 40 дни пък са предсезонните проби. От екипа на " Мерцедес " също резервират безмълвие, даже и търсени за коментар неведнъж в последните седмици.

Важността на едно следствие

Според осведомени Хамилтън може и да изчаква решението от следствието, което Международната автомобилна федерация (ФИА) стартира. От " Мерцедес " бяха решени да апелират пред Арбитражния съд решенията от Гран при на Абу Даби, считайки че са ощетени от дейностите на автобус контрола и шефа Майкъл Маси.

В последна сметка екипът се отхвърли, когато ФИА разгласи началото на следствие. Очаква се на идващия Съвет на международния моторспорт на 3 февруари да бъде оповестено и решение.

Сред един от вероятните сюжет беше упомената договорка сред " Мерцедес " и ФИА за уволняване на Маси, само че тимът побърза да отхвърли, дистанцирайки се от сходни изказвания.

" Хамилтън има контракт до края на 2023 година, само че колкото повече време минава, то несигурността в " Мерцедес " се усилва. Знам това от сериозен източник в тима ", разяснява още Слейтър и напомни последното изявление на Хамилтън, обещано единствено минути след последното съревнование в Абу Даби.

" Най-важното нещо е, че не се предадохме. Ще забележим за идната година ", разяснява многозначително през декември седемкратният международен първенец.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР