Колкото повече памет имаме на телефона си, толкова повече се

...
Колкото повече памет имаме на телефона си, толкова повече се
Коментари Харесай

Как да освободим място на iPhone-а си, без да трием снимки и видеа

Колкото повече памет имаме на телефона си, толкоз повече се стараем да я запълним цялата, гласи едно неписано предписание. Да, даже да имаме финален модел iPhone, може да се окаже, че не ни е останало място за поредния софтуерен ъпдейт да вземем за пример. И в повечето случаи този дефицит се дължи на огромното количество снимки и видеа, които съхраняваме на устройството.
 Apple iPhone с iOS 17.4 и огромната смяна, която внася актуализацията
Голямата смяна за iPhone в iOS 17.4

Доста години чакахме за това

Разбира се, най-лесното, което можем да създадем, е да закупим за в допълнение пространство в iCloud. Там получаваме 5GB гратис, а в случай че желаеме повече - си доплащаме. А с цел да освободим гигабайти от самия iPhone, може да използван един елементарен трик, с който и фотосите ще си останат налични, и няма да виждаме известието, че нямаме памет.

Вместо да трием фотоси и видеоклипове, можем просто да ги усъвършенстваме. Това става елементарно с няколко клипа в настройките. А резултатът е, че на смарт телефона файловете се резервират с по-малка резолюция, по отново са налични за гледане. Ако се нуждаем от тези в цялостния им потенциал, който е по няколко мегабайта на кадър, просто си ги смъкваме от iCloud, където се съхраняват с резолюцията, в която са снимани.
 Снимка 657850

Първото, което трябва да създадем, е да включим от настройките автоматизираното запазване в iCloud на фотоси и видеа, След това избираме функцията за усъвършенстване на паметта на (Optimize iPhone Storage). С нея когато устройството ни остане с малко свободна памет, автоматизирано на него ще се съхраняват фрагментите с по-ниска резолюция, изяснява Daily Mail.
 iPhone и за какво Apple поучава да не слагаме телефона в ориз, в случай че го намокрим
Защо да не слагаме iPhone в ориз, в случай че го намокрим

Ето по какъв начин да постъпим

Друго, което можем да създадем, с цел да освободим памет от своя iPhone, е да деинсталирамe приложенията, които не използваме - или най-малко не постоянно. Дори да ни наподобява, че заемат малко памет, когато са повече на брой, още веднъж могат да отрежат от мястото, на което да съхранявамe по-важни файлове. Пък в случай че ни потярбват още веднъж, постоянно можем да ги свалим.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР