Колкото повече Борисов долепя до себе си ПП-ДБ, толкова повече

...
Колкото повече Борисов долепя до себе си ПП-ДБ, толкова повече
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Христо Иванов е тихият идеолог на случващото се в България

Колкото повече Борисов долепя до себе си ПП-ДБ, толкоз повече ги убива. Това разяснява пред Радио " Фокус " Първан Симеонов, изпълнителен шеф на " Галъп интернешънъл " във връзка желаното детайлно съглашение за коалиция.

" Дори и да не го получи обаче, за Борисов няма проблем, тъй като той към този момент е изпран и облекчен ", означи политологът.

Според него малко по малко ПП-ДБ влизат в устата на Борисов:

" Първо - трябваше да е измислена ротацията, с цел да не губят еднаквост и да не се долепят до Бойко Борисов. После видяха, че това е неприятно и в този момент желаят напълно да се долепят до него, а Борисов няма по какъв начин да не е удовлетворен от това, тъй като в случай че той губи от това - ще бъде малко.

Има разочаровани в неговите партийни среди, само че броят им не е огромен.

Имиджовите вреди са по-скоро за либералите. Друг е въпросът, че либералите са рационални хора и схващат, че от самото начало ще би трябвало да се съпротивляват на този развой и да пазят идентичността си ", разяснява той.

По думите му това се е видяло и със поръчките за Васил Терзиев: " Тези поръчки бяха за разгромна победа против ГЕРБ. Може би ще продължим да гледаме сходни неща - непрекъснати опити сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ хем да бъдат дружно, хем да са разнообразни. Хич не е елементарно това, само че в тази обстановка печели оня, който има по-твърда ядка ". Политологът обърна внимание, че това не значи, че държавното управление ще издържи дълго:

" Както може да оцелее дълго, по този начин може да се срути и на следващия ден, само че ми се коства, че ключът е напълно в Борисов ".

Според него работещото решение е от вида решението " да не се разбираме ". По думите му ще изгубят тези, които имат по-голяма външна страна и по-мек електорат.

Първан Симеонов сподели още, че отваряне на конституционния диалог може да бъде като " стартиране на духа от бутилката " и резултатът на доминото - да има непотребни публични диспути.

" Христо Иванов е тихият идеолог на всичко протичащо се в България.

Надявам се да има явен проект, само че ми се коства, че той е убеден в това, което прави и има подобен. Иванов върви цялостен живот по веднъж постепенно, само че методично. С изключение на него, може би, никой различен няма ясната концепция какво тъкмо ще се търси с тази Конституционна промяна, оттатък конюнктурните резултати ", изясни политологът и означи, че крайъгълните камъни ще бъдат идните избори - локалните наесен и европейските през пролетта.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР