Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

...
Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат
Коментари Харесай

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Колкото по-шумен е един арест, толкоз повече неточности се позволяват и юристите ги употребяват. Това сподели пред БТВ ген. Румен Миланов, разяснявайки технологията на арестите у нас и последното задържане на кмета на столичния квартал „ Младост ” Десислава Иванчева.

Със смесени усеща съм във връзка с ареста на кмета на „ Младост ” госпожа Иванчева, сподели ген. Миланов.

„ Един път, че би трябвало да има противопоставяне на корупцията, изрично, другото обаче – този случай освен самото задържане, респективно арест, според от ограниченията, не беше изработен по най-правилния метод и не на последно място в целия този развой има доста странности, които мен ме впечатляват. Първо, в случай че приказваме по последователност на времето – той се прави пред Спортната палата, там са ги стигнали и са ги намерили. Извинявайте, всяка една такава интервенция за задържане се прави прелиминарен проект, в случай че не са го създали – жалко за професионализма. Планът цели правда, процесуалност, вярно деяние на всички чиновници да няма безпорядък и, в случай че стане някакъв фал, да се носи отговорност ”.

Защо не ги задържаха по време на преместване на кашони, а навръх това място, пита ген. Миланов.
„ Това място нанесе много вреди на градския превоз и на обществеността. Държаха ги с белезници сума ти време с предлог да им вземат натривки – натривките се вземат незабавно, тъй като не се знае какво ще пипаш ”.

Възможно е карцерът да стане и без белезници, посочи Миланов и добави, че белезници се поставят, тъй като не се знае по какъв начин ще реагира всеки човек. „ Но тази категория хора не са вид пандизчии ”.

Освен това парите са се броили на асфалта – за какво там би трябвало да се броят парите, пита той.
„ Едни дами от следствието от самото начало бяха в не доста обичайно състояние да броят парите на земята, камерите ги снимаха в не доста обичайно състояние. Това ли е успеваемостта, да трае 6 часа. Не се прави това по този начин, има си ред, има поемни лица, разказва се каквото е открито на мястото на престъплението и се правят съответните процесуално-следствени дейности по най-интелигентния метод. Има още доста загадки – къде е медиаторът. Къде е в цялата тази дандания, по какъв начин той се появява от заявителя. Нали това са заявителите за подкупа – кметът на „ Младост ”, зам.-кметът и пострадалото лице господин Ваклин, къде е той ”.

“За по този начин нареченото светене – прокуратурата потегли незабавно да прави конференции – всичко това би трябвало да се филмира. То се документира, със фотоси. Едно е да ми светят в дланите, където съм пипал парите, напълно другаде е тук, от горната страна, изпод, по носа. Това са несериозни неща”, сподели още ген. Румен Миланов.

Той разяснява и обстоятелството, че на фрагментите от бул. „ Левски ” членове на комисията са били с маски и пита за какво са с маски, какви са, от кого се плашат.

„ С маски се работи, когато задържаме терористи, наркотрафиканти, тъй като там конфликтът е на живот и гибел. Тук по отношение на кого са тези маски. При всеобщите вълнения, в случай че са маскирани, има идентификационни номера да се знае кой какво прави. От кого се крият, от закона. Това е неприемливо за мен ”.

“Мисля, че има съществени правила в дейностите на полицейските органи, в които ние не би трябвало да отстъпваме”, добави той.

По думите му този случай не е изкусен.

„ Казаха, че ги наблюдават от дълго време. Заявлението го прави господин Ваклин на 2 февруари, те са били по чужбина и не си пристигнали за подкупа. Кой провежда рушвет и няма да си дойде… от Гърция ”.

“Подкупът бил на траншове, защо са траншовете и то за едно известие, което е административен акт, който се нападна по правосъден ред. Сигурно на мен щеше да ми бъде по-евтино да си платя в една адвокатска фирма на юристите за едно съобщение”, добави Румен Миланов.

“Как ги рекетира в тази ситуация, в случай че всичко е законно? Къде е Столична община да каже – натрупват се сигнали, какво вършиме госпожа Иванчева, кой ви дава право да задържате преписки повече от законовия ред”, съобщи Миланов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР