Колкото по-бързо забравим вчерашната среща, толкова по-добре, коментира в кулоарите

...
Колкото по-бързо забравим вчерашната среща, толкова по-добре, коментира в кулоарите
Коментари Харесай

Борисов за лидерската среща с ПП-ДБ: Колкото по-бързо я забравим, толкова по-добре

Колкото по-бързо забравим вчерашната среща, толкоз по-добре, разяснява в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Вчера в Народното събрание ръководителите на „ Продължаваме промяната - Демократична България “(ПП-ДБ) и управлението на ГЕРБ-СДС се уговориха всеки вторник да разискват значими управнически тематики.

Борисов обаче счита, че диалозите не са произвели нищо, с изключение на още една разграничителна линия, която произтича от помпозната по думите му демонстрация на ПП-ДБ за издигане на претендент за кмет на София, месеци преди изборите. „ Асен Василев пристигна, пи кафе и отиде на среща с украинската посланичка “, разказа част от срещата водачът на ГЕРБ. Той се възмути, че не са говорили нито по управническа стратегия, нито за бюджета, който е отражение на управническата стратегия, нито за пакетите от военна помощ за Украйна, нито за ограниченията за наводненията. От нас се желае единствено да натискаме копчето, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ акцентира, че всеки има право да избира претендент за кмет, само че не е склонен да се приказва за „ борисовата страна “ отпреди три години. Той още веднъж попита дали министър-председателят е на Борисов, или министрите са. Казват, че сме имали 10 зам.-министри, аз им споделих - като желаят, да ги уволнят, продължи той. По думите на Борисов по време на вчерашната среща е бил разискван въпросът за службите. По службите с Атанасов говорихме - хубаво е ръководителят на Държавната организация " Национална сигурност ", на работа „ Военна информация “ да предложат претенденти за свои заместници, експерти, държавното управление би трябвало да има такива хора, с цел да не се оправдава със забавена информация, уверен е Бойко Борисов.

Според мен лидерските срещи са лидерски. Когато се събират по 10-15 индивида вътре, става говорилня и нищо съответно не се взема решение, сподели ръководителят на ГЕРБ. По думите му това, че ще има такива срещи, ненапълно не е неприятно, тъй като на тях може да се гледа законодателната стратегия, точките за съвещанията на Министерския съвет.

" Категорично съдя тяхното държание с експанзията, провокациите и езика на омразата ", разяснява Борисов във връзка с " Възраждане ".

Лидерът на ГЕРБ добави, че всеки може да реши дали да ги поддържа, или не, само че тематиката ГЕРБ-„ Възраждане “ не съществува.

Има задоволително текстове по наказателните кодекси, свързани с безчинство и други сходни прояви, уточни Борисов. Най-овластеният човек в страната е министър председателят, там са службите, полицията и той може не да приканва, а да свърши работа, посочи водачът на ГЕРБ.

Днес ще има нова лидерска среща в Народното събрание за измененията в Конституцията
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР