Колкото малка спалня - това са размерите на А-образното бунгало,

...
Колкото малка спалня - това са размерите на А-образното бунгало,
Коментари Харесай

Стъкло, дърво и нулев отпечатък

Колкото дребна спалня - това са размерите на А-образното бунгало, основано от Робин Фалк и позиционирано на дребен остров наоколо до Хелзинки, Финландия. Кръстено Nolla от финландската дума за нула, то е основано от екологични материали и въодушевява ползвателите си да оставят нулев отпечатък върху природата.

 Снимка 374240

" Когато имаш дребна къща си заставен да имаш и по-малко неща, само че и да имаш поради, че каквото си донесеш, след това би трябвало да си го отнесеш " изяснява концепцията си Фалк.

 Снимка 374238

Nolla е направено напълно от локален бор и шперплат, със стъклена стена към залива и огледален покрив. Не са употребявани пирони и железни детайли - бунгалото се сглобява като пъзел и може да бъде пренесено и инсталирано безусловно на всички места.

 Снимка 374237

В Nolla няма да открием всички екстри на модерния свят - даже банята и тоалетната са на открито. Това обаче е съвсем традиция за финландските вили, където всичко би трябвало да е оптимално близо до природата.

 Снимка 374239

Печка на модифициран дизел се грижи за отоплението, а слънчевите панели - за осветлението в бунгалото. На някои може да им коства прекомерно примитивно, само че Nolla, което се предлага за настаняване през платформата airbnb, е изцяло резервирано за месеци напред.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР