Колкото и забавно да е да посетим най-новия тематичен парк

...
Колкото и забавно да е да посетим най-новия тематичен парк
Коментари Харесай

Древни, мистериозни и красиви! Посетете тези места и станете част от магията им

Колкото и занимателно да е да посетим най-новия тематичен парк или открит неотдавна хотел, няма нищо по-вълнуващо да се потопите в историята и да проучите места, които са съществували хиляди години.
Пирамидите на Гиза, Египет
До през днешния ден хората към момента не са сигурни по какъв начин египтяните са построили тези пирамиди преди повече от 3000 години, съдържащи скрити камери, някои от които към момента не са отворени. Но всеки е склонен, че те са същинско знамение.

Мачу Пикчу, Перу
Инките построяват този град на върха на планината преди към 1450 година, само че го изоставят век по-късно, когато испанците нахлуват в района. Той е преоткрит през 1911 година и през днешния ден доста туристи идват на екскурзия, с цел да го посетят.

Лисабон, Португалия
Лисабон е пристанищен град, столицата на Португалия и е учреден през 1200 година прочие Хр. До 16 век той е считан за края на света, а през днешния ден е извънредно съвременна туристическа дестинация.

Тикал, Гватемала
Тези руини са всичко, което е останало от античен град, за който се счита, че се назовава Якс Мутал, и е издигнат през 200 до 900 година сл. Хр. Храмът Тикал е една от най-емблематичните руини на града и се извисява на височина 154 фута.

Йеусалим
Смята се, че този град е основан преди към 4000 и 5 000 години в региона на Левант. За страдание, заради туризма и други модерни проблеми, остарелият град в Йерусалим е в листата на застрашените от опустошение обекти на международното културно завещание.

Анкор Ват, Камбоджа
Този античен град е издигнат през 12-и век и служи като център на Кхмерската империя в Югоизточна Азия. След като империята пада, гората го обгръща, само че към момента е най-големият набожен монумент в света, покриващ 402 дка.

Волубилис, Мароко
Този град е бил един от най-големите търговски центрове в света през III век пр.н.е. и е една от най-добре непокътнатите руини от този тип през днешния ден. Тук можете да видите триумфалната арка на Каракала и Камарата на общините.

Сигурия, Шри Ланка
Тази голяма канара, ситуирана на височина над 656 фута, е известна още като Lion Rock и е била столица през 5-и век. Крал Касапа поръчва построяването на този кралски замък, само че по-късно той е трансфорат в будистки манастир.

Петра в Йордания
Може да разпознаете този монумент, който е издълбан в каньон, от третия филм на Индиана Джоунс. Смята се, че е издигната още през VI в. прочие Хр. и е преоткрит през 1812 година.

Колизеумът в Италия
Разположен в Рим, построяването на този амфитеатър (който е направен от бетон и пясък) стартира през 71 година и е приключен през 80 година сл. Хр. Използва се за гладиаторски надпревари и обществени изяви и през днешния ден е обичан на туристите.

Източник: profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР