Колкото и весело да е едно щуро парти, ако след

...
Колкото и весело да е едно щуро парти, ако след
Коментари Харесай

Бананът ще ви отърве от тежкия махмурлук!

Колкото и радостно да е едно щуро празненство, в случай че по-късно имате махмурлук, по никакъв начин не е занимателно. Знаем, че страничните резултати от препиването се тушират със сок от кисело краставички и айрян, само че има и друго средство за битка с досадния махмурлук.
Става дума за бананите. С тяхна помощ можете бързо да забравите за умората, главоболието и втрисането. Достатъчно е единствено да си приготвите бананов шейк срещу махмурлук.
 Мъчи ви махмурлук? Ето 5 домашни средства, които ще се оправят с него Мъчи ви махмурлук? Ето 5 домашни средства, които ще се оправят с него
Махмурлукът е може би една от най-лошите последствия от алкохола и това непрестанно главоболие несъмнено може да съсипе деня ви. Симпто...
За задачата поставете в блендер или пасатор 2 банана + 1 с.л. мед. Разбийте до приемане на течна субстанция. Ако ви се коства прекомерно гъста, можете да я разредите с малко вода, кисело мляко или бадемово мляко. Този естествен балсам срещу махмурлук ще облекчи работата на стомаха ви и ще ви помогне да си възвърнете изгубените сили след бурното празненство.
Не можем обаче да не ви споделим, че изгодите от потреблението на банани не завършва дотук.
Ето още какви неподозирани свойства имат тези ароматни и меки плодове:
1. Добавянето на 1 банан дневно към вашата диета ще подкрепи придвижването на червата и ще ви подсигурява постоянен и спокоен корем.
 Обелката от банан - чудно средство за здравни проблеми и битови неприятности Обелката от банан - чудно средство за здравни проблеми и битови неприятности
Бананът е в същото време апетитен и извънредно потребен. Лекарите поучават да ядем банани всеки ден, с цел да бъдем здрави. Любима храна на с...
2. Редовната консумация на банани понижава риска от меланхолия. Депресията може да има нещо общо с намалените стойности на серотонин. Вие, от своя страна, можете да повишите равнищата на серотонин в организма си, като хапвате повече хранителни артикули, богати на аминокиселината триптофан. Именно такива храни са извара, котидж сирене и банани. Учени предлагат да се ядат най-малко четири банана седмично.
3. Въпреки напредъка на медицината в днешно време, вирусите и бактериите не престават да ни нападат. За да се защитим от тях, можем да консумираме повече банани. Те се явяват пребиотична храна. Спомагат образуването на условия за размножаване на верния тип потребни чревни бактерии, което пък оказва помощ на тялото да се бори с вирусите и инфекциите. Хапвайки банани, можем да сме спокойни, че поддържаме на равнище нашата имунна система.
4. Един средноголям плод от типа предлага 2 % от целесъобразния дневен банкет на 5 от 11 хранителни субстанции: желязо, цинк, витамин А, селен и протеин.
5. Бананите се явяват и богат източник на калий. Когато ги включваме в менюто си постоянно, ние се грижим още за сърцето си и за салдото на течности в нашия организъм. Всичко това е от голяма важност за поддържане на обикновено кръвно налягане. Дефицитът на калий, въпреки това, се свърза с високо кръвно налягане.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР