Колкото и тестове да правим, винаги се въртим около 40%

...
Колкото и тестове да правим, винаги се въртим около 40%
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев разкри кога ще видим резултати от новите мерки срещу COVID-19

Колкото и проби да вършим, постоянно се въртим към 40% позитивни. Ако се съблюдават ограниченията, вирусът може да се спре, само че те не се извършват. Още спорим би трябвало или не да носим маски. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия пулмологът доктор Александър Симидчиев.

"Поведението и отношението ни към вируса е разграничено и по тази причина сме на челното място по инфектирани в Европа ", сподели още той.

"Много е значимо, с изключение на да стопираме учениците от присъствената форма на образование, да ги спрем и от събиране с групи деца и отвън учебните заведения. Присъственото образование усилва болестта неведнъж, не и заболеваемостта. И детските градини и яслите са място за болест ", изясни специалистът.

"След локдауна ще спаднат първо позвъняванията към Бърза помощ, хоспитализациите и по-късно хората в интензивни отделения. За 2 седмици ще забележим резултат от новите ограничения ", разкри доктор Симидчиев.

"Заразата обхвана по-дебел пласт от нашето общество, измежду тях за жал и младежи с хронични болести ", сподели пулмологът.

"Много малко хора прекарват наново. Има опция вирусът да се е реактивирал у нас, т.е да не е излизал от организма ни ", изясни доктор Симидчиев.

"Големият % от хората няма да боледуват отначало. Груповият имунитет се прави с имунизация ", безапелационен бе доктор Симидчиев и разкри, че той ще е измежду първите, които ще изискат да се имунизират против COVID-19.

Пулмологът изясни, че хората с ковид, сложени на домашно лекуване, е значимо да си мерят сатурацията (бел.авт. - кислорода). Пулсоксиметърът демонстрира по кое време пациентът е рисков и може би се постанова да се хоспитализира, разяснява специалистът.



Апелирам хората да съблюдават ограниченията - миене на ръце и носене на маски, прикани доктор Александър Симидчиев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР