Колкото и странно да звучи предвид слабото ни представяне в

...
Колкото и странно да звучи предвид слабото ни представяне в
Коментари Харесай

България аут от Евро 2024 заради Гибралтар

Колкото и необичайно да звучи поради слабото ни показване в евроквалификациите, само че България към момента има най-малък късмет да взе участие на Евро 2024.

За задачата три от четирите отбора на Люксембург, Гърция, Косово и Казахстан би трябвало да извоюват квота през евроквалификациите. Шансовете на четворката са минимални, само че въпреки всичко математически съществуват. Ако това се случи, ние ще играем за последната евроквота, само че през Лигата на нациите, защото завършихме на второ място в група 4 от Лига " С ", където бяхме с тимовете на Грузия, Северна Македония и Гибралтар.

Но поради развиването на евроквалификациите, сходен сюжет наподобява съвсем неосъществим.

Не по този начин щяха да стоят нещата, в случай че бяхме спечелили гостуването си на Гибралтар. Срещата сред двата национални тима приключи 1:1, което бе и единствената точка на противника в групата.

Сега излиза наяве, че равенството ще ни коства прекомерно скъпо, тъй като точно загубата на тези две точки ще ни изхвърли дефинитивно от Евро 2024. Ако бяхме победили, то тогава ставахме най-хубавият втори тим от четирите групи в Лига " С ". Това значи, че щяхме да вземем мястото на класиралия се през евроквалификациите състав на Турция и да се надигнем в директни конфликти против Гърция, Казахстан и Грузия за последното вакантно място за Евро 2024.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР