Колкото и странно да ни изглежда, дори и пералнята машина,

...
Колкото и странно да ни изглежда, дори и пералнята машина,
Коментари Харесай

Как и защо да почистваме пералнята машина

Колкото и необичайно да ни наподобява, даже и пералнята машина, се нуждае от " пране " понякога.

Първо, постоянната поддръжка на пералните машини ни оказва помощ да предотвратим натрупването на мухъл, прахуляк, нечистотия и сапун, които предизвикват неприятни миризми и са нездравословни за здравето ни. Почистването е изключително значимо за машини с предно зареждане, защото гуменото уплътнение към вратата постоянно остава мокро. Затова и е целесъобразно след пране да използваме памучна забрадка, с цел да изсушим вътрешността на вратата и нейното гумено уплътнение.

Също по този начин е хубаво да държим за известно време вратата на пералнята отворена, с цел да може въздухът да циркулира и да я изсуши добре.
 Снимка 485487

Независимо какъв вид пералня имаме, един път на три месеца би трябвало да я пускаме празна (без дрехи) с гореща вода и една чаша кислородна белина, с цел да се почисти и освежи вътрешността на машината.

Кислородна белина е екологична и безвредна опция на хлорната белина. За разлика от елементарната хлорна белина, кислородната не отделя токсични изпарения и не замърсява околната среда. Има същото мощно почистващо деяние, само че не е рискова за здравето като обичайна, чиято съществена съставна част е натриевия хипохлорид.
 Пералнята, тоалетната паница и какво е общото посред им
Какво е общото сред пералнята и тоалетната паница

За едни бактерии става въпрос

Ако въпреки всичко не можем да си намерим кислородна белина, има и други способи за вярно разчистване на пералнята ни, с цел да предотвратим натрупването на гъбички и нечистотия.
 Снимка 485484

Оцетът и содата за самун са невероятни естествени почистващи препарати и могат безвредно да се употребяват в нашата пералня. Сипваме литър бял оцет и чаша сода за самун, настройваме в режим на разчистване и пускаме пералнята. След това повтаряме процеса още веднъж просто вода, с цел да премахнем всички останки от замърсявания. Оцетът и содата за самун няма да почистят по този начин добре, както и кислородната белина, само че въпреки всичко ще ни свършат добра работа.
 Клебсиела окситока, бактериите в пералнята и какъв брой рискови са те
Колко бактерии има в пералнята ни

Плюс няколко на практика съвета

Трябва да оставим вратата отворена след разчистване, с цел да изсъхне добре вътрешността на машината и уплътнението на вратата.

Много нови перални машини с висока успеваемост имат режим на разчистване, предопределен за по едно и също време измиване и пране благодарение на специфична таблетка или течност за разчистване. По този метод хем облеклата се перат, хем машината се чисти.
 Снимка 485485

Често забравяме, само че нормално доста мръсно става и отделението, в което слагаме прахуляк за пране и омекотител, по тази причина понякога е хубаво да му отделяме внимание и да го почистваме, като го измиваме усърдно на мивката.
 Дъската за рязане, пералнята, отдалеченото - това ли са най-мръсните предмети у дома
Най-мръсните предмети у дома

Милиони бактерии и микроорганизми, за които не си даваме сметка
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР