Колкото и пластмасата да е била вредна през последните години,

...
Колкото и пластмасата да е била вредна през последните години,
Коментари Харесай

Нов начин за употреба на ползвана пластмаса дава обещание за бъдещето

Колкото и пластмасата да е била нездравословна през последните години, тя в действителност е удивително откритие за човечеството, което ни разрешава да създаваме неповторими материали за съществени предмети и ежедневни потребности. Проблемът е, че толкоз доста от тях се озовават в сметища и в океани, застрашавайки живота на организми и замърсявайки природата. Иронично, личното ни откритие се връща след време в нас самите, когато ядем морски блага, риби и суши и по други незабележими способи - и надали това е потребно за здравето.
Най-добрият метод да се оправим с пластмасата е да създадем кръгова стопанска система, при която ресурсите могат да се употребяват наново, вместо да се изхвърлят - а новата технология, създадена от интернационален проучвателен екип, може да бъде новаторско решение за справяне с казуса.
 Ню Джърси забрани торбичките за еднократна приложимост Ню Джърси забрани торбичките за еднократна приложимост
Ню Джърси публично забрани торбичките за еднократна приложимост и контейнерчета от полистирол. Забраната ще влезе в действие след година и по...
В на списание Nature Catalysis учени от Оксфорд и други университети във Англия, в съдействие с проучвателен групи в Китай и Саудитска Арабия, оповестиха, че са създали елементарен способ за добиване на скъпи химикали от пластмасови боклуци, тъй че рециклиращите да имат метод да печелят повече пари от събиране на пластмасови боклуци.
Според изследването, новият развой на екипа включва разтрошаване на пластмасата до нейните молекулярни съставни елементи посредством пулверизиране и потребление на микровълни. Това може да освободи главните съставни елементи на пластмасовите материали, в това число водород и чист въглерод, които по-късно могат да образуват артикули с висока стойност, като въглеродни нанотръби.
Обикновено оборудването за преработване на боклуци загрява самата пластмаса, с цел да я разтопи. В този случай обаче откривателите първо подгряват своята подбрана примес от катализатори, което задвижва процеса на превръщане напред по нови способи. 
Между 30 и 90 секунди по-късно екипът откри, че техният развой ще създаде потребни химикали. Полученият от тях водород е 97 % чист, осигурявайки огромен евентуален източник на чисто водородно гориво - а въглеродът, който са получили, е направен във висококачествени въглеродни нанотръби, инженерен материал от последващо потомство, който е извънредно устойчив, само че лек. Тези материали, взети дружно, биха могли да обезпечат решителен поток от доходи за рециклиращите. 
 Кампанията Капачки за бъдеще с нова идея във връзка третия си рожден ден (ВИДЕО) Кампанията " Капачки за бъдеще " с нова идея във връзка третия си рожден ден (ВИДЕО)
Днес се навършват тъкмо 3 години от старта на благотворителната акция " Капачки за бъдеще ", която инициира всеобщото събиране на слой...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР