Колкото и пъти да слушате песен на Тейлър Суифт след

...
Колкото и пъти да слушате песен на Тейлър Суифт след
Коментари Харесай

Как да възвърнете самочувствието си след раздяла?

Колкото и пъти да слушате ария на Тейлър Суифт след разлъка, болката от разрушено сърце може да се почувства непоносима.
Затварянето на глава от живота ви, като сантиментална връзка, не е нещо, което някой намира за изключително комфортно или прелестно – без значение дали е индивидът, който е решил да постави край или не. Но без значение какъв брой дълго сте били дружно с някогашния ви, и двамата сте решили, в един или различен миг, да бъдете част от историята на другия – и това е нещо, което би трябвало да помните и цените.
Преживяването на този тип загуба може да отнеме доста време, с цел да преминете през нея, а за някои може да бъде краткотрайно пагубно за вашето самочувствие и изцяло богатство. Но не се опасявайте, има способи да преодолеете страстите и умствените спънки, след които можете да се изправите на крайници. 
Как да възвърнете самочувствието си след разлъка?

1. Позволете си да тъгувате по завършената връзка
Бихте си помислили, че ще бъде по-лесно да се излекувате след всяка последваща разлъка, която преживявате, само че всяка обстановка е друга. Каквото и да вършиме, не вярвайте, че сте се провалили, тъй като връзката не е потръгнала. Предполага се, че всеки човек, който влиза в живота ви, е там с причина – дали да ви даде урок или да ви помогне да израснете по някакъв метод. Връзките – изключително сантименталните – могат да провокират мислите ви и да ви оказват помощ да откриете неща за себе си. И позволявайки си да скърбите, вие си давате позволение да бъдете уязвими и присъстващи сега.

2. Създайте си пространство за излекуване и схващане
Някои хора обичат да се впускат в друга връзка незабавно след разлъка, с цел да предотвратят загубата, която преди малко са претърпели. Въпреки че това не е неприятно нещо, може би е най-добре да употребявате това време, с цел да се поглезите и да се погрижите за себе си, когато работите върху това по какъв начин да изградите убеденост след раздялата. Вземете дълги, топли вани; отидете на филм сама; освежете жилището си, с цел да създадете място без стрес. Само тъй като връзката, в която сте били, не е вървяла по проект, не значи, че тази със самите вас също би трябвало да страда и да завърши.

3. Обградете се с близки другари и семейство
Наличието на здрава система за поддръжка ще ви помогне да се излекувате и да се почувствате уверени, до момента в който се научите по какъв начин да намерите себе си след разлъка. Приятелите и фамилията ви могат да ви изслушат и да ви обезпечат рамо, на което да се облегнете, когато се чувствате тъжни. Не забравяйте да планирате няколко срещи с другари, с цел да излезете от вкъщи и да извършите нещо занимателно. Въпреки че няма избрана последна дата, когато ще се почувствате по-добре, поддръжката на вашите близки може да ви помогне да изградите самочувствието си, като ви припомня за какво заслужавате благополучие и ви кара да се смеете.

4. Обличайте се по този начин, както желаете да се чувствате от вътрешната страна
Въпреки че може да желаете да се скриете в килера и да гледате обичаното си шоу на Netflix, може да се почувствате по-добре, в случай че се преструвате, че се чувствате щастливи. Лесен метод да измененията метода си на мислене е като носите неща, които могат да ви накарат да се чувствате уверени. Отделете време, с цел да изберете облекло, което ще разкрие вътрешното ви самонадеяно Аз, пробвайте нова прическа или пък заложете на по-ярък грим. Малко оформяне и грижа за себе си може да ви помогне да се почувствате по-уверени и може даже да излекува разрушеното ви сърце. Всичко е въпрос на дребните стъпки към огромния триумф.

5. Постигнете задачите, които сте отлагали
Може да има едно или две неща, които в никакъв случай не сте имали шанса да започнете или да постигнете заради предходната ви връзка. Въпреки че това партньорство може да не е проработило, най-сетне можете да преследвате нещата, които постоянно сте желали да вършиме. Фокусирането върху нови планове може да ви разреши да се почувствате приключени и смели и даже може да провокира ново начинание, което да изследвате. Не позволявайте на предходна връзка да ви попречи да постигнете задачите си, тъй като увереността ви е била наранена. Това е идеалният миг да изтупате праха от раменете си и да повишите самооценката си, като преследвате нещата, които в миналото са ви карали да се чувствате живи.

6. Внимавайте с мислите си
Може да е елементарно да се включите в отрицателни диалози със себе си, когато преминете през разлъка. Може да подцените личната си стойност, което да повлияе на самочувствието ви. Вместо да се съсредоточавате върху отрицателното и да се критикувате за предишното, върнете увереността си, като предизвикате мислите си. Всеки ден записвайте няколко неща за това за какво обичате себе си. В началото може да ви се стори неуместно, само че колкото повече практикувате това, толкоз по-бързо може да се влюбите още веднъж в себе си.

7. Бъдете благи със себе си
Няма причина да се наказвате, когато преживеете разлъка, изключително в случай че половинката ви е скъсала с вас. Това, че връзката не е потръгнала, не значи, че нещо не е наред с вас или сте създали нещо неправилно – не всички връзки би трябвало да продължат, някои са там, с цел да ви научат на житейски уроци. Опитайте се да запомните, че макар че е изцяло обикновено да работите върху себе си, с цел да растете и да се учите, никой не би трябвало да ви кара да се чувствате непълноценни. Когато работите върху това по какъв начин да изградите убеденост след раздялата, не забравяйте да държите главата си високо, не премисляйте нещата, които сте могли да извършите, и молим ви, не се вманиачавайте по грешките, които сте създали. Вие сте човек и в никакъв случай не е късно да се научите и да опитате още веднъж.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР