Колкото и фантастично да звучи, времето, в което ще можем

...
Колкото и фантастично да звучи, времето, в което ще можем
Коментари Харесай

Можем ли да управляваме устройства с мислите си

Колкото и фантастично да звучи, времето, в което ще можем да управляваме технологиите към нас без досег и думи, а единствено посредством мисли, наподобява към този момент е тук.
 Xiaomi Mijia Glasses и какво могат новите AR очила на компанията
Какво могат новите AR очила на Xiaomi

С двойна камера и оптичен зуум

Тази седмица в китайската мрежа Weibo се появи пост с едно от най-новите творения на Xiaomi, а точно устройство, посредством което можем да управляваме цифровите си устройства единствено посредством мисли.

Джаджата се назовава MiGu Headband и съставлява високотехнологична диадема, която разчита вълните в човешкия мозък и ги предава като указания и команди към други устройства.
 Снимка 583165

Обработването на данните се случва в смарт телефон, обвързван с MiGu Headband, който по-късно изпраща командата към съответното трето устройство.

Нужно е единствено задоволително мощно да помислим и да си представим каква команда желаеме да извърши съответното устройство.

Умният хедсет на Xiaomi е създаден от инженерите на компанията по време на неотдавна провел се хакатон измежду чиновниците на Xiaomi Group, при който първата премия е била отсъдена на MiGu Headband.

За момента липсват по-задълбочени механически елементи за технологията и методът, по който тя работи.
 Илон Мъск, Neuralink, опитите с мозъчните импланти и маймуни и рецензиите против тях
Тъжната орис на маймуните с чип на Neuralink

А какво ли ще се случи с хората доброволци

Устройството е по-скоро първообраз на забавна и футуристична концепция, само че не считаме, че е изключено в близко време да се появи формален подобен артикул на всеобщия пазар.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР