Колкото и да сме оптимисти, със застудяването десетки вируси ще

...
Колкото и да сме оптимисти, със застудяването десетки вируси ще
Коментари Харесай

Как да предпазим децата от вируси и грип

Колкото и да сме оптимисти, със захлаждането десетки вируси ще нападат децата ни, изключително тези в детските колективи. Имунната система на дребните до 7 годишна възраст е неукрепнала и те са податливи на инфекции, особено вирусни. Те се популяризират елементарно и никой не е пощаден.

Родителите търсят вълшебното средство, което ще защищити децата, само че такова не е намерено. Защото здравето зависи не от аптеката, а от закаляването, рационалното хранене, страстите, хигиената, добър и нескончаем сън, спортуване или най-малко задоволително игри и придвижване. Въпреки всички опасности, могат да се вземат ограничения, с цел да боледуват децата ни по-малко.

Имунизирайте децата срещу грип. Ваксината е значима за хора, които мъчно биха се справили с грипната зараза – възрастни, дребни деца, тези с хронични болести. Деца, които боледуват постоянно и дълготрайно, имат алергии, сърдечно-съдови болести и астма, изключително в случай че посещават детска ясла и градина са най-подходящи за ваксина. Имайте поради, че имунизацията пази единствено от грипните вируси или обезпечава по-леко протичане. Останалите десетки вируси отново ще ви нападат.

Дръжте децата надалеч от заболели хора – кихащи, кашлящи, с хрема. Добра концепция е тук-там с доста хора като в градския превоз да вземем за пример, да се носи маска. Тя би трябвало да се сменя постоянно, на час-два. Моловете и детските кътове не са уместно място за деца когато върлуват вируси и грип. Ако детето ви е от тези, които не го подминава никой вирус, спрете го от детска ясла или градина в пика на грипа, в случай че имате опция.

Осигурете добър сън на децата, те би трябвало да си лягат в точния момент. Отпочиналият организъм е мощен и се оправя леко с провокациите. Ограничете мобилните устройства, те крадат съня на детето и го превъзбуждат.

Здравословната храна укрепва имунната система. Избягвайте сладкишите, газираните питиета, тестените произведения. Те подкиселяват организма, образуват свободни радикали и потискат имунната система. В интервал на грип и вирусни инфекции потребността от плодове, зеленчуци, пълнозърнест

самун е изключително огромна. И несъмнено, разнообразна храна. Детският организъм се нуждае от уравновесена храна с белтъчини, мазнини и въглехидрати. Последните се набират от плодовете, ориза, картофите, а не с кристалната захар от сладките рафинирани храни.

Не забравяйте водата! Дехидратираният организъм е предразположен на инфекции. Водата е идеалната течност, безалкохолните питиета единствено вредят -много захар, оцветители, аромати.

Спазвайте персонална хигиена! Вирусите с изключение на по въздуха се популяризират и посредством ръцете. Децата от най-ранна възраст би трябвало да се научат постоянно да си мият ръцете, да не си пипат лицето, очите, носа, по този начин елементарно се заразяват, изключително на публични места. Носете постоянно със себе си антибактериални влажни кърпички за стерилизация на ръцете и предметите към вас.

Движението е доста значимо за здравето, по този начин се усъвършенства кръвообръщението и органите на имунната система доближават до всички елементи на тялото. При липса на придвижване се натрупат непотребни килограми, които също въздействат на имунната система. Децата би трябвало да спортуват, или най-малко да играят на открито, а не забили нос в телефоните.

Аптечната мрежа предлага десетки средства за подсилване на имунната система. Почти всички са хранителни добавки, а не медикаменти. Тоест не са минали през клинични тествания при хора. Здравото дете не се нуждае от никакви добавки. Често боледуващите би трябвало да се съветват с доктор, несъразмерното стимулиране на имунната система е рисково.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР