Колкото и да се правим, че на нас няма да

...
Колкото и да се правим, че на нас няма да
Коментари Харесай

Трябва ли да купувам презервативи на сина си?

Колкото и да се вършим, че на нас няма да ни се случи, ТОВА ще пристигна със страшна мощ – порастването на децата ни.

Както ние едвам преди двадесетина години бяхме младежи с всичките си страхове, неустановеност и голямо любознание към себе си и първите ни гаджета, по този начин ще бъдат и децата ни. Неизменно е и това му е хубавото на живота – циклите се повтарят.

Голямата разлика сред нашето и настоящето време обаче е свободата и лекотата, с която се приказва за секс. Децата ни са бомбардирани със полови облици от доста по-ранна възраст, в сравнение с ние, даже в анимационни филмчета геройчетата си подмятат „ хей, доста си секси през днешния ден “.

 младеж Thinkstock

Редно ли или не, няма да обсъждаме в този момент. Времето е такова, каквото е и ние просто би трябвало да се опитаме да плуваме през него с минимум контузии.

Колкото по-рано започнете деликатно да разказвате на детето си, че е прегръдката и целувката сред мама и тати не е срамна, а израз на обич, толкоз по-добре.

Не им пречете да допират личното си тяло, не им внушавайте позор от телата им и не ги подигравайте, когато стартират да си имат „ гаджета “. Любовта е прелестно възприятие и никой не би трябвало да се усеща компрометиран, че я изпитва, изключително на 8 години.

И по този начин, в случай че превъртим машината на времето няколко години по-напред, детето към този момент е младеж, гласът му е съвсем мутирал и вероятно вие знаете, че си има другарка.

 младеж Thinkstock

Дори да няма, въпросът със секса към този момент би трябвало да се появил в диалозите. Поне един път таткото би трябвало да заведе момчето си някъде по мъжки и да му изясни всичко за еякулацията, сперматозоидите и ерекцията.

Там е мястото и на диалога за презервативите. Че не са благопожелание, че са супер значими, че секс без тях въобще не трябва да се стартира и че с изключение на от бременност, те пазят от заболявания, от които боли и се умира.

Ако таткото отсъства, майката или различен непосредствен мъж, за който сте сигурни, че ще опише нещата вярно и ребром, би трябвало да приказват с момчето.

Някои родители поучават този диалог да се организира в колата, когато двамата отиват някъде, тъй като не е нужно да се гледат в очите и тъй като младежът няма къде да избяга ;)

 младеж Thinkstock

Когато теоретичната част е „ предадена “, в името на всеобщото успокоение би било добре да има едно място в къщата, където да стоят презервативи и момчето да знае това място.

Нека да не е на супер видно място, с цел да изпитва човек стеснение, само че да не е и в неговата стая, тъй като, когато свършват, то ще би трябвало да пристигна и да заяви за неналичието, пък надали ще му е супер комфортно да го направи.

В шкафче в банята би било отлично, в случай че можете да ги съхранявате там на изсъхнало.

Когато се появи първата сериозна другарка, на която сте и показани, може да давате повече джобни, с цел да стигат и за презервативи.

 младеж Thinkstock

Но във всички случаи говорете, показвайте и дръжте на видно място, даже да имате девойки. Те също би трябвало да носят отговорност за личната си сигурност, а противозачатъчните не защищават от СПИН, гъбички и останалите заболявания, излъчени по сексуален път.

И нека имат шанс в любовта:)
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР