Колкото и да се опитваме да спазваме правилата за паркиране,

...
Колкото и да се опитваме да спазваме правилата за паркиране,
Коментари Харесай

Паркирайте по един от 5-те начина и паяк няма да ви вдигне

Колкото и да се опитваме да съблюдаваме разпоредбите за паркиране, от време на време се постанова да ги нарушаваме. Най-често това се дължи на изострен дефицит на паркоместа, какъвто в огромните градове в страната ни е нормална картинка. И тогава би трябвало да оставите колата на собствен риск на неверното място, в нарушаване на маркировката или под знака „ Паркирането неразрешено “.

Именно тук ни чака огромна тягост - " паякът " и последващата санкция. До какви трикове прибягват някои притежатели на коли, с цел да не бъде репатрирана тяхната кола до наказателния паркинг, ви описваме в този момент.

1. Човек в колата

Според разпоредбите колата не може да бъде евакуирана, в случай че в нея седи човек. Ето за какво, в случай че знаете авансово, че ще ви се наложи паркиране на „ мъчно “ място и най-често е в центъра на града, вземете компаньон със себе си. Оставяйки го в колата, можете умерено да си свършите работа за 15-20 минути, без да се страхувате от репатриране.

2. Заключете колата

Носете си верига с катанец. Когато сте паркирани, прокарайте веригата през отвор в джантата и я заключете към най-близкия парапет или дърво. Този способ няма да разреши на " паяка " да реалокира колата ви. Важно е обаче веригата да се вижда, тъй като в противоположен случай може да аргументи повреди по автомобила

3. Използвайте специфични принадлежности

Има специфични устройства, които хората подходящо назовават " антиевакуатори ". Те не са известни у нас, само че се употребяват на доста места по света. Не са скъпи и могат да се купят онлайн. Простото, само че дейно устройство е направено под формата на железен щит, който се прикрепва към колелото и се заключва. Този дизайн няма да разреши на " паяка " да вдигне колата на платформата.

Разбира се, чисто теоретично - сходни устройства за чиновниците на реда не са спънка. С помощта на елементарни принадлежности те могат елементарно да го демонтират. Но на процедура полицията не прави това, тъй като се опасява от недоволства на притежатели на коли за вреди на персонално имущество. Те нямат потребност от тези проблеми.

4. Велосипед на покрива

Това е най-удачния способ. За задачата би трябвало да имате заключващ се багажник за колела на покрива и да паркирате колкото си с велосипеда от горната страна. " Паякът " ще е безпомощен, тъй като колата ще стане с 1.5 метра по-висока. Такива транспортни средства не могат да се репатрират от болшинството " паяци " у нас.

Този способ е подобаващ единствено за притежатели на миниванове и SUV-та. Велосипедът на покрива усилва височината на такива коли над оптимално допустимата. А височината на елементарните коли, даже и с велосипед на покрива, е сходна на височината на микробус. Такива транспортни средства не могат да бъдат евакуирани.

5. Паркирайте допустимо най-близо до бордюра

Ако поставите колата покрай бордюра с двете колела, тогава, с цел да я повдигне и да я натовари на платформата, ще би трябвало да се издърпа за свободните колела. Разбира се, това не е проблем за чиновниците на " Паркинги и гаражи ", само че в случай че служителят повреди окачването или други детайли на колата ви, то по закон той ще би трябвало да ви компенсира за вредите. Следователно " паяците " избират да не се забъркват с коли, паркирани покрай бордюра, стига нарушаването да не е очевадно, пишат от automedia.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР