Колкото и да са работливи мравките, предпочитаме да виждаме труда

...
Колкото и да са работливи мравките, предпочитаме да виждаме труда
Коментари Харесай

10 начина, с които може да изгоните мравките за нула време

Колкото и да са работливи мравките, избираме да виждаме труда им на открито, не и вкъщи. Вкъщи могат единствено да провокират предпочитание да се отървем от тях, въпреки това да е много мъчно на моменти. Ако и вие сте забелязали настъпление на мравки в кухнята или пък в друга стая от вкъщи ви, вижте тези 10 метода, с които може да изгоните мравките за нула време!

Със слънчогледово масло – дейно е, тъй като миризмата му не се понася от мравките. Ако сте забелязали инсекти по посудата, намажете ръбовете на чиниите, чашите и останалите съдове с олио. Мравките няма да припарят до тях.

С лимон – защо ли не служи лимонът и едно от потребните му дейности е против мравки. Напръскайте повърхностите с лимон. Освен мощен дезинфектант и чисти повърхности, получавате и дом без мравки.

С оцет – пригответе примес от половин чаша вода и малко оцет, с който или да напръскате повърхностите, където мравките се крият, или да поставите наоколо до тях. Ароматът на оцета ще ги прогони.

С бирена квас – направете паста от мед и бирена квас, мравките не я понасят. По този елементарен метод ще се отървете от тях на секундата.

С вода – напълнете кофа или различен съд с вода и поставете краката на масата в тях. Това ще попречи на мравките да пропълзят нагоре и да доближат до храната и до повърхността на масата. Скоро няма да ги видите.

С тебешир – тебеширите съдържат вещество, което гони мравките. Ето за какво начертайте линии към местата, където се подвизават насекомите и доста скоро няма да има и диря от тях. Методът е сполучлив и за хлебарки.

С керамични саксии – сипете гореща вода в мравуняка и го затворете с една керамична саксия, която поставяте обикновено – с дъното върху дома на мравките. Така ще ги накарате да изчезнат.

С подправки – мравките биват привлечени от сладкото. Те не обичат солените и люти подправки. Може да поръсите малко черен пипер или люта фалшификация на местата, където сте виждали насекомите. Може да пуснете няколко зрънца и в мравуняка, в случай че има подобен.

С брашно – за този способ може би сте чували. Поръсете брашно по плотове, ръбовете и повърхностите, които мравките обикалят. Те го одобряват като преграда, която не могат да преминат. Скоро няма да ги видите

Със сол – същата преграда може да извършите и с морска сол. Посипете към местата, които желаете да предпазите от настъпление на насекомите. Те няма да посмеят да се приближат до тях.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР