Колкото и да не ни харесва, прилошаването в автомобила не

...
Колкото и да не ни харесва, прилошаването в автомобила не
Коментари Харесай

Храната, правилната стойка и как да не ни става лошо в колата

Колкото и да не ни харесва, прилошаването в автомобила не е въпрос на избор за някои от нас. Понякога се случва ненадейно, от време на време е обвързвано с терена, а от време на време е толкоз неприятно, че молим водача да спре. Общото сред всички тези случаи е, че се возим в автомобила и водачите не сме самите ние.

Защо обаче ни спохожда тази морска болест на сушата? Истината е, че науката няма извънредно мнение по този проблем. Все отново се знае, че когато се возим в автомобил имаме склонността да фокусираме погледа си върху обекти в далечината встрани или наоколо до нас, които наподобяват неподвижни.

От друга страна тялото ни усеща, че се движи, което поражда физиологичен спор, който води до поспаливост, покачване, виене на свят, отмалялост и други С най-прости думи, очите възприемат едно, а вестибуларният ни уред споделя на тялото друго.

Има ли обаче някакви трикове, които можем да използваме, с цел да понижим неприятните резултати? Всъщност, да.

Хапнете нещо леко или въобще не яжте

Доказано е, че вероятността да ни прилошее в автомобил се усилва, в случай че сме хапнали щедро преди тръгване. Консумацията на тежки храни сигурно ще ни накара да се усещаме зле след единствено няколко завоя в автомобила, а кофеинът и алкохолът ще създадат обстановката още по-неприятна. Поне за някои хора.

Всичко е обвързвано с позицията в колата

Най-застрашени от прилошаване са седящите на задните седалки, тъй като там пространството е доста по-затворено и обзорът напред е по-ограничен. Това обаче не значи, че седящите на предните седалки са ваксинирани.

Човешкото тяло реагира по друг метод от човек до човек, що се отнася до прилошаването в автомобила. Така или другояче, рекомендациите на експертите гласят, че е добре да изберете седалка, която ви разрешава да гледате напред допустимо най-вече.

Някои хора намират за успокояващо това да легнат на задните седалки, а други ненавиждат да се возят в позиция, която е противоположна на посоката на придвижване.

Лекарства и препарати

Ако нищо друго не оказва помощ, най-хубавото решение е да прибегнете към профилираните препарати срещу прилошаване. Такива има доста, множеството от които са налични и особено основани, с цел да се борят със признаците на " автомобилното прилошаване ". Само би трябвало да изберете това, което ви оказва помощ най-вече. Лошото е, че единственият метод да разберете какво и дали ви оказва помощ е посредством метода проба-грешка.

Seetroen

През този месец на пазара излезе устройство, чиито основатели настояват, че е най-ефективният способ за справяне с прилошаването в автомобила. То се споделя Seetroen и на процедура съставлява необичайно изглеждащи очила, които се продават на цена от 99 евро. Странното в тази ситуация е, че очилата в действителност нямат стъкла, а просто четири кръга, които са цялостни със синя течност. Два от тях са ситуирани пред очите, а другите два са в профил.

Идеята на основателите е, че течността лъже очите и кара мозъка да има вяра, че вижда еднакъв небосвод, което обезврежда несъгласието с вестибуларния уред, а оттова и неприятните чувства в автомобила. Seetroen би трябвало да се слагат незабавно, откакто ни прилошее, а когато очилата стартират да работят след към 10-12 минути, могат да бъдат свалени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР