Колкото и да не му се иска, Гешев ще трябва

...
Колкото и да не му се иска, Гешев ще трябва
Коментари Харесай

Лена Бориславова се закани на Иван Гешев

Колкото и да не му се желае, Гешев ще би трябвало да се регистрира пред Народното събрание на Република България. И то на всеки 3 месеца!
Стъпка по стъпка към бистрота и отчетност на основния прокурор.

Предстои издание и на Закон за изменение и допълнения на Закона за правосъдната власт за търсене на отговорност от основния прокурор за осъществени от него закононарушения.

Това написа във фейсбук профила си Лена Бориславова.

По-рано стана ясно, че Конституционният съд (КС) отхвърли настояването на основния прокурор да бъде анулирано условието той да бъде изслушван минимум един път на 3 месеца от правната комисия и опцията Народното събрание да дава рекомендации по показаните от него отчети, а той да регистрира по какъв начин ги е извършил.

Те са уредени в две разпореждания в Правилника за организацията и активността на Народното събрание, които бяха оспорени от обвинител № 1 Иван Гешев.

Решението е признато единомислещо. То към момента не е оповестено и не са известни претекстовете на конституционните съдии.

В настояването си до Конституционен съд Иван Гешев уточни, че с правилника си Народното събрание неприемливо е разширило конституционно планувания надзор на законодателната над правосъдната власт и по този начин е нарушило правилото за разделянето на властите
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР