Колкото и да е заета една майка, тя винаги ще

...
Колкото и да е заета една майка, тя винаги ще
Коментари Харесай

Не гъделичкайте детето си, защото може да му навредите много

Колкото и да е заета една майка, тя постоянно ще откри време да обърне внимание на детето си. Често тя го прави с гъделичкане и детето се смее. Всъщност, смехът не постоянно е симптом на  наслада от действието. Според последните изследвания към 36 души са декларирали, че не им харесва да ги гъделичкат. В идващите редове ще посочим и няколко основателни аргументи, заради които е добре да не гъделичкате детето си.

Дори да се смее, на детето може да не му е прелестно

Почти всеки човек ще се засмее, когато го погъделичкате. Това обаче не значи, че му харесва. Децата също ще го създадат, изключително хиперактивните. Те даже няма да спрат да се смеят, което ще накара родителите да си мислят, че детето е щастливо.

Учените от Калифорнийски университет през 1997 година откриват, че гъделичкането е подправен мотив за благополучие. 

Децата не могат да ви кажат да спрете

Смехът от това да го гушкате и да го гъделичкате са две разнообразни неща. Дори да не му е прелестно, то е може да ви каже. Инстинктивният смях му пречи да ви даде сигнал да спрете.

В предишното гъделичкането е било средство за изтезание

В Древен Китай това е бил характерен метод да се изтезават хората, от които е трябвало да се вземе информация. Те се възстановявали бързо от мъчението, а следи не са оставали. В Япония също е имало кодова дума за това, като в превод означавала „ безпощадно “.

Учените в Кентъки са изследвали над 150 души, които са определяли гъделичкането, като физическо принуждение. Най-често те са били подложени на него от по-големи братя и сестри. За тях е било занимателно, само че не и за гъделичканите хора.

Проучването даже открило, че това може докара до нежелани реакции. Сред тях са повръщане и даже загуба на схващане, защото не можеш да си поемеш мирис от спазмите. 

Гъделичкането може да аргументи контузия на душeвността

Нещо повече, тази контузия може да докара до последици за цялостен живот. Пати Уипфлър е специалист, който има своя фондация за родители. Той споделя, че от диалозите му с хора, остава с усещането, че гъделичкането е сериозна контузия, която свързва с детството им.

От несъразмерната стимулация на сетивата, може да се стигне до конвулсивна подготвеност и оттова до неспособност човек да си поеме въздух.

При децата се образува стресов инстикт и учените предлагат да не си играете с тях по този метод. Особено го избегнете, когато е сънливо и гладно. Със сигурност има и други способи за развлечение, които са надалеч по-приятни и занимателни.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР