Колкото и да е трудно, нашият приятел България трябва да

...
Колкото и да е трудно, нашият приятел България трябва да
Коментари Харесай

Ципрас: България трябва да намери политическа воля за взаимно приемливи решения

Колкото и да е мъчно, нашият другар България би трябвало да откри, както направихме ние, политическа воля за взаимно допустими решения, сподели водачът на СИРИЗА Алексис Ципрас в изявление за МИА.

Три години след подписването на Преспанското съглашение, което постави завършек на десетилетния спор сред Гърция и Република Северна Македония, някогашният гръцки министър-председател разяснява връзките сред двете прилежащи страни, като сподели, че „ доста неща са се трансформирали, стигнахме надалеч, само че можем да стигнем още по-далеч и нещата да се трансформират към по-добро “.
 Юрист: Явно някой има интерес да обтяга връзките ни с Македония Юрист: Явно някой има интерес да обтяга връзките ни с Македония
" Явно някой има интерес да обтяга връзките ни с Македония, евентуално с цел да вкара патериците си в Народното събрание. Надявам се маке...

Той показва, че с Договора от Преспа Европейски Съюз беше заставен да размрази процеса на разширение, да ускори ролята си в района и да даде зелена светлина освен за Северна Македония, само че и за Албания.

„ Преди всичко установихме стратегическа връзка на съдействие и другарство. Връзка, която разрешава на Гърция интензивно да поддържа европейския курс на Северна Македония, да развива фрапантно районното икономическо и енергийно съдействие и да следи въздушното пространство като съдружник “, сподели той.

Според него Гърция е потвърдила, че е дирек на мира, стабилността и сигурността в района. Че прогресивните сили в действителност могат да трансформират света и че е допустимо да се реализиран взаимно допустими съглашения, в случай че има почитание. Взаимно почитание и ценене на интернационалното право.

„ Единственото нещо, което мога да кажа е, че колкото и да е мъчно, нашият другар България би трябвало да откри, както ние успяхме, политическа воля за взаимно допустими решения, които ни водят напред, вместо да ни затварят в предишното “, сподели Ципрас.
 Илиян Василев с рецензии към Бойко Борисов поради Северна Македония Илиян Василев с рецензии към Бойко Борисов поради Северна Македония
" Проблем Зоран социалиста да се види с Бойко ЕНПиста няма. Никакъв. Проблемът стартира, когато Борисов, който имаше 12 години да реши прочие..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР