Колкото и да е разпространена дигиталната дистрибуция на приложения, по

...
Колкото и да е разпространена дигиталната дистрибуция на приложения, по
Коментари Харесай

Очакват се промени в начина на разпространение на физическите копия на игри

Колкото и да е публикувана цифровата дистрибуция на приложения, по света към момента съществуват хора, които си купуват игри и стратегии, съхранени на дискове. Даже новата Nintendo Switch подпора работи със специфични карти. Според Европейската институция за информация за игри (PEGI) тези физически издания би трябвало да се преценяват с модерните трендове. И защото през последните две години микротранзакциите станаха широкоразпространени на всички места, купувачът би трябвало да знае за тях още от кутията.

Затова към края на годината физическите издания на игри ще имат спомагателен етикет, който отбелязва съществуването на вътрешни покупки. Директорът на PEGI Саймън Литъл разяснява: „Като се има поради огромната значимост на физическите издания на пазара, това беше значима дупка, която трябваше да се запълни. За родителите, които не са изцяло осведомени с белезите на гейминг промишлеността, наличието на един етикет… ще задейства инстикт да държат под око детето, откакто му бъде дадена играта. Информация, която от време на време родителите изпускат„.

Вероятно въвеждането на тези знаци е подбудено от възходящото неодобрение от тактиката в игри като Fortnite или Star Wars: Battlefront 2. Много родители са се оплакали, че децата им похабяват непотребни пари по съоръжение или кутии с плячка. PEGI даже е провела изследване благодарение на компанията Ipsos, съгласно което родителите на от две до пет деца геймъри би трябвало да имат обособени разноски за видеоигри. Така че точно по Коледа кутиите на шлагерите на FIFA и Call of Duty ще бъдат маркирани, с цел да знаете какъв подарък да купите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР