Колкото и да е парадоксално, съвременният Левски в моите очи

...
Колкото и да е парадоксално, съвременният Левски в моите очи
Коментари Харесай

АРХИВИТЕ ПОМНЯТ: Максим Генчев сравни Делян Пеевски с Васил Левски

" Колкото и да е парадоксално, актуалният Левски в моите очи наподобява на Делян Пеевски. "

Това декларира режисьорът Максим Генчев в изявление през март 2016 година. Причината за сравнението сред Левски и Пеевски е, че единствено " Канал 3 ", тогава благосъстоятелност на депутата от Движение за права и свободи, излъчи кино лентата му " Дякон Левски ".

" Той, като притежател на телевизия, единствен прояви възрожденското си възприятие. За вас шокиращо, за мен - позиция. Няма сходна персона на политическата ни сцена, който да има задачата на Левски. Разбира се, Делян Пеевски няма общи черти с Дякона, само че в съответния случай той прояви възрожденския си дух, а не Вяра Анкова ", добави режисьорът.

Попитан дали депутатът от Движение за права и свободи е оказал помощ за основаването на кино лентата " Дякон Левски ", Максим Генчев дава отговор:

" Не, ние не сме в един кръг. Не съм се срещал с него в никакъв случай. Делян Пеевски е доста висок като благосъстояние, с цел да желая аудиенция... Аз не съм политическо лице, а елементарен режисьор. Да, бих желал да се срещна с него, да беседваме... Това е добра концепция. Аз съм сигурен, че в него има нещо положително. Той за мен има добра, патриотична душа. Пеевски може да е предприемач, да си прави " Lafki ", в тази ситуация обаче сподели, че неговото патриотично възприятие е изкушено. Ако той самият не е родолюбец, няма да пусне тоя филм. "

Режисьорът разяснява казанато от него през 2016 година:

" Донякъде са мои думи, ненапълно са дописвани... просто с привкус на смешка съм споделил, че Делян Пеевски е Левски. Искам към този момент да затворим тази тематика и да ви оповестя следното: Ботев събира три години оръжия, екипира момчета, надъхва ги. Три години. После минават Дунава и за два дни ги избиха. Това се случва и с кино лентата за Ботев - три години хиляди родолюбци събират по пет лв., по 10 лв.. Изкарахме блестяща премиера... "

" Показа се този филм по малкия екран и гракват всичките завистници, които не могат да понесат нашия героизъм. И... кино лентата го убиха. Това е истината. А това, че Пеевски е посочил " Дякон Левски " по малкия екран няма никаква връзка нито с мен, нито с Левски, нито с родолюбието. Едни антибългари, неродолюбиви хора, които желаят да няма българска история, да бъдем клиенти и плебеи на банки, на заеми, желаят да унищожат етноса - днеска убиха този филм ", добави Генчев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР