Колкото и да е къс този парламент, колеги, започнете да

...
Колкото и да е къс този парламент, колеги, започнете да
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Ще жертвам част от останалите си години в името на народа!

Колкото и да е пай този парламент, сътрудници, започнете да работите, тъй като зима идва и хората ще бъдат доста унизени и гладни, съобщи ръководителят на 48-ото Народно заседание

" Аз персонално 100%, на тези години, откакто съм бил два пъти министър и 6 мандата народен представител, надълбоко в душата ми си искаше да се отдам на внуците си. Днес се получи нещо забавно - госпожа Нинова не го направи първа, тъй като ми е съперник, направи го, тъй като е национално виновен човек. Тя постоянно е била и подобен. " Това сподели Вежди Рашидов в първото си послание към депутатите, откакто беше определен за ръководител на 48-ото Народно заседание, съобщи.

Той беше определен със 139 гласа " за ", 73 " срещу " и 27 " въздържал се ", откакто Корнелия Нинова разгласи, че на последния председателски съвет е образувано болшинство към неговата номинация от ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи " Български напредък ".

Рашидов добави, че авансово е споделил, че е склонен да поеме поста, единствено в случай че има мнозинство.

" Колкото и да е пай този парламент, сътрудници, започнете да работите, тъй като зима идва и хората ще бъдат доста унизени и гладни. Ваше обвързване е да се грижите за тези хора. Бъдете покрай тях и чувайте болките им, тъй като ще изкрещят в един миг! Не е почтено три дни да се майтапим с народа. Парламентът не е Сатиричен спектакъл. Ние сме тук само да работим, да спорим и да търсим правилния път и да излезем с вярно решение. Да спрем да ръкопляскаме, да се хванем да работим. Когато споделиха, че има мнозинство, аз не съм безконтролен човек. В името на хората, които желаят Народното събрание да работи, през днешния ден още веднъж ви приказвам от сърце и почтено. Ще жертвам част от моите останали години в името на българския народ и за никой различен ", заключи Рашидов.

Той добави, че ще почине на тази земя, която за него е свещена, тъй като думата " татковина " идва от думата " жанр ".

" А костите на моите родители са в Кърджали, в тази земя, в моите два квадратни метра. Никой няма правото да ми вземе и да ми стъпче тези два квадратни метра. Обещавам, че ще се опитам да работя с всички вас, колкото време имаме. Обещавам да съм консенсусен. Обещавам да се вслушвам в думите ви. Ще ги подлагаме на разисквания… Отново ви апелирам, намалете ерченето. Не ви оказва помощ, пречи. Вие сте мъже и то огромни мъже. Намалете неналичието на разсъдък, а влагайте повече разсъдък. Пак сте огромни, отново сте мъдри, а хората чакат вашите решения! И това е единственото, поради което се съгласих. Накарайте с държанието си хората да ви обичат ", обърна се той към депутатите.

Вежди Рашидов описа, че през вчерашния ден е разговарял по телефона с футболната легенда Христо Стоичков, който му се е обадил от Маями, плачейки. " И ми сподели - върни се бе ", добави ръководителят на Народно събрание.

" Патриотизъм е националната отговорност и нищо друго! Всичко останало е на втори проект! Второ, не се дръжте като хора сред обособените партии, все едно, че другите са прокажени. Всички тук сте законни български жители! Винаги ми е било на устата да кажа: " Не сатанизирайте една или друга група ". Или както с Движение за права и свободи слушам да споделят: " Ние с тях няма това ". И те са българска партия, сътрудници. Не обиждайте българските жители от турски генезис! Не го правете в никакъв случай! Те са положителни хора! Те са същински жители. Те са строителите от " Строителни войски ", които построиха това, което вие наследявате. И през днешния ден по всички здания са още веднъж те! ", уточни Рашидов.

Скулпторът откри време и за комизъм в речта си, казвайки, че е направил " милионер " прочут комедиен артист, който се въплъщава в облика му.

Председателят на Народно събрание акцентира, че от 8 години не пие и не пуши, а когато е пил е предпочитал водка.

" Да ме играеш с уиски – върхът на обидата! И водката е пиво! Скъпи другари, това е в границите на шегата, само че облици се градят по този начин. Аз съм наясно, че от през днешния ден нататък почват облиците да са градят. Казвам го не за друго - Facebook работи. Пазете себе си! Колкото и да работи Facebook, работете и вие. Колкото и да не ви харесват, харесвайте себе си! Желая на този парламент откровено: " На добър час, другари. Бъдете живи и здрави ", приключи речта си Вежди Рашидов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР