Колкото и да е интуитивна услугата Google Maps за намиране

...
Колкото и да е интуитивна услугата Google Maps за намиране
Коментари Харесай

Вижте какъв ще бъде трафикът в определен момент с Google Maps

Колкото и да е интуитивна услугата Гугъл Maps за намиране на най-хубавите направления, тя не ви позволяваше да избирате часове на потегляне и идване в мобилното приложение. Тази функционалност от дълго време е налична в уеб страницата за настолни компютри, като ви разрешава да видите какъв би трябвало да е трафикът в избран миг и какъв брой време ще отнеме пътуването ви в този избран миг в бъдещето.

За благополучие Гугъл най-сетне добави тази функционалност в приложението за iPhone и Android.

За да я изпробвате, би трябвало да актуализирате приложението си Гугъл Maps. Когато го извършите, ще можете да планирате авансово, като изберете часове на идване и/или тръгване. Последното е идеално, с цел да видите по кое време ще би трябвало да тръгнете, в случай че желаете да стигнете до дестинацията си в избран час.

Задаване на часове на тръгване или идване

Планирането на пътешестване въз основа на това по кое време желаете да тръгнете или да пристигнете на мечтаното място не може да бъде по-лесно с Гугъл карти. Просто въведете дестинацията си както нормално в полето за търсене в горната част на екрана. След това докоснете „ Упътвания “, с цел да видите наличните направления.

След това изберете най-подходящия маршрут а от дадените благоприятни условия за избор. Оттам докоснете бутона с три точки в менюто в горния десен ъгъл и натиснете „ Set depart & arrive time / Зад. На час на замин. или идване “ (Android) или „ Задаване на увещание за потегляне “ (iOS).

Сега задайте часа и датата на потегляне в „ Depart At / Тръгване в “ в дадената таблица с часове, или докоснете раздела „ Arrive By / Пристигане до “ в горния десен ъгъл и настройте часа и датата по същия метод, в случай че желаете да пристигнете до избран час. Натиснете „ Set / Задаване “, откакто приключите.

Гугъл Maps ще ви даде междинното време за пътешестване по маршрута, дружно с ETA (очаквано време за пристигане), в случай че сте избрали първия вид.

Или целесъобразно време за потегляне, в случай че сте избрали втория.

Колкото и комфортна да е тази нова функционалност, коства си да се означи, че тя има някои ограничавания. Понастоящем Гугъл Maps няма да ви предизвести посредством уведомление, в случай че зададете час на потегляне, най-малко в Android. Освен това пътната конюнктура не се актуализира в действително време, тъй че времето на идване може да варира и да се промени фрапантно заради непредвидени събития като пътни произшествия и ненадейно утежняване на времето. Тъй като се употребяват усреднени исторически данни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР