Колкото и да е хубаво да измислиш нещо ново и

...
Колкото и да е хубаво да измислиш нещо ново и
Коментари Харесай

Не просто нещо ново, а нещо много специално

Колкото и да е хубаво да измислиш нещо ново и неповторимо, истината е, че множеството „ нови “ артикули и услуги към този момент имат съперници в нишата си. Тогава идва ред на различен метод, който може да ни води до триумф. Колкото по-затрупан от новости става един пазар, толкоз по-важна става диференциацията. Време ви е да изпъкнете - ето по какъв начин!

По-специализирана ниша

Всеки артикул, който се появи на пазара, автоматизирано се причислява към избрана ниша. Независимо дали продавате очила, раници или бебешки дрешки, към този момент работите в избрана ниша.

По-големият фокус ще ви обезпечи повече продажби, да вземем за пример има разлика сред раницата, от която се нуждае един алпинист и тази, от която се нуждае един предприемач. По-голямата специализация може да понижи потребителската ви база, само че новосформираната група ще е по-склонна да купи това, което прдлагате, тъй като по този начин ще засилите престижа си и ще се позиционирате като специалисти в тъкмо избрана област.

Добавена стойност

Един от методите да създадете добавена стойност е като предоставите потребни принадлежности, които конкуренцията може да е пренебрегвала. Всяка спомагателна функционалност, с която другите не разполагат, ще ви изстреля нагоре.

Дори и нещо малко, като да вземем за пример няколко разнообразни размера на един артикул – нещо, което останалите в нишата ви нямат, може да е извънредно значимо за клиентите ви.

Смислена идея

Демонстрацията на ангажираност по даден обществен или екологичен проблем въздейства на обществото и основава положително усещане измежду евентуалните ви консуматори. Ако споделяте техните полезности, се усилва вероятността да станат по-лоялни на вашия бранд.

Устойчиво качество

Самият артикул способства за 50% от изпъкването на марката ви. Доброто потребителско обслужване и отношението ви също могат да повлияят върху решението за покупка и построяването на неизменност.

Трябва постоянно да се стремите да предоставяте стабилно качество от момента, в който получавате поръчката на клиента онлайн или във физически обект, до завършването на покупката. Дори елементарни неща като опция за следене на пратката или опция за подаръчно пакетиране, оставят положително възприятие.

Намирането на способи за диференциране на продуктите ви може да изисква спомагателни изследвания и тествания, както и разноски за реклама. Но щом сполучливо постигнете уникалност, ще откривате доста по-често консуматори, запалени по това, което имате да им предложите.

Карол Сенкър, създател на The Confidence Factor, за Inc.com

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР