Колкото и близки да сте с дадени колеги в работата

...
Колкото и близки да сте с дадени колеги в работата
Коментари Харесай

10 начина да установите професионални граници с шефа си

Колкото и близки да сте с дадени сътрудници в работата си, постоянно е значимо да установявате професионални граници, когато сте в офиса. Това ще ви помогне да вършите по-добре работата си. Особено внимателно е обаче, когато даден ваш сътрудник гледа на вас по сантиментален метод или още по-лошо – в случай че това е директният ви началник. Ако подозирате, че шефът ви изпитва усеща към вас, е значимо да методите деликатно и професионално към обстановката, с цел да поддържате здравословна работна среда и да отбраните кариерата си.

Ето 10 метода да установите професионални граници с шефа си:

Поддържайте професионализъм

Независимо от обстановката, поддържайте високо равнище на професионализъм на работното място. Избягвайте да се ангажирате с сантиментално или непрофесионално държание на работното място, даже от другата страна да има такива дейности.

Останете справедливи

Важно е да останете справедливи и да не вършиме прибързани изводи в устрема си да поставите професионални граници с шефа си. Понякога приятелското или грижовното държание може да се изтълкува неправилно като сантиментален интерес.

 10 метода да установите професионални граници с шефа си

Отстоявайте позицията си

Поставянето на професионални граници с шефа ви значи, че колкото и да се притеснявате да му противоречите, не би трябвало да позволявате протичащото се да пречи на работата ви. А може и да е противоположното. Отказвайте учтиво всевъзможни бонуси или предложения за срещи, които ви карат да се чувствате неловко.

Потърсете насоки

Ако не сте сигурни в желанията на Вашия началник или в това по какъв начин да се справите със обстановката, помислете дали да не потърсите насоки от приближен сътрудник или наставник. Те могат да ви дадат съвет по какъв начин да методите към казуса, с цел да установите професионални граници.

Документирайте всяко неуместно държание

Ако държанието на шефа ви стане неуместно или основава враждебна работна среда, документирайте всички произшествия, които нарушават тези професионални граници. Това включва дати, часове и описания на случилото се. Тази документи може да ви бъде от изгода, в случай че се наложи да докладвате за обстановката.

Обсъдете с отдел „ Човешки запаси “

Ако смятате, че обстановката не се усъвършенства, или в случай че се чувствате неловко или обезпокоени от държанието на шефа си, е извънредно значимо да обсъдите въпроса с отдела за човешки запаси на компанията. Те могат да дадат насоки и да подхващат подобаващи дейности за решение на казуса и слагане на в действителност професионални граници.

 професионални граници

Правна отбрана

Запознайте се със законните си права и отбрани във вашата пълномощия. Законите по отношение на издевателството на работното място и връзките сред ръководители и подчинени се разграничават според от местоположението.

Останете фокусирани върху кариерата си

Независимо от резултата, не забравяйте, че кариерата ви е от значително значение. Съсредоточете се върху осъществяването на работата си и продължете да работите старателно. Не позволявайте на персоналната обстановка да повлияе отрицателно на професионалното ви развиване.

Обмислете своите благоприятни условия

В взаимозависимост от сериозността на обстановката и равнището ви на комфорт въпреки всичко може да се наложи и да проучите други благоприятни условия за работа в компанията или отвън нея. Вашето психическо и прочувствено благоденствие би трябвало да бъде приоритет.

Потърсете прочувствена поддръжка

Поверяването на обстановката на приближен другар или член на фамилията може да обезпечи прочувствена поддръжка и вероятност в сложни моменти.

 професионални граници

Заключение

Разбирането на признаците, че шефът ви ви харесва, само че го крие на работното място, може да бъде предизвикателство, само че и удовлетворяващо. Тези знаци включват контакт с очите, топли усмивки и известия до късно през нощта. Важно е да останете експерти, да поддържате професионални граници и да давате приоритет на кариерата си.

Търсенето на съвет от отдел „ Човешки запаси “ или доверени сътрудници може да ви помогне да се ориентирате в тези прочувствени води. Тези признаци могат да разкрият сложността на човешките връзки и капацитета за другарство на непредвидени места. Ако обаче възприятията ви са в действителност споделени и желаете да започнете връзка, би трябвало да поставите по този начин значимите професионални граници сред вас и да не позволявате на това да пречи на работата ви.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР